Vegan Gnocchi Recept Utan Ägg

Ja, du kan göra helt bra äggfria och all-veganska hemlagade gnocchi med hjälp av ett äggbyte istället för ägg! Om du letar efter det perfekta veganska gnocchi receptet, leta inte längre eftersom du har hittat det här.

Jag har provat massor av hemlagad vegansk gnocchi recept, och den här är min favorit sätt. Ägg eller inget ägg, gnocchi löper alltid risken att vara torr och fläckig, snarare än ljus och puffig, men den här versionen har mycket fukt. Var noga med att inte lägga till mycket mjöl och var noga med att knäda degen tills allt kommer ihop och är inte smula längre.

Är du inte säker på vilken sås du vill ha på din veganska gnocchi? Bläddra ner för några idéer.

Njut av din veganska italienska gnocchi!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatiserna och hugga i bitar.
  2. Förbered en kruka med kokande vatten och laga potatisarna tills det är mjukt, ca 10-15 minuter. Dränera väl
  3. Låt potatisen svalna helt och masha väl.
  4. Kombinera äggbytet med potatismos tills det är väl införlivat.
  5. På en lättmjölkad yta lägger du potatismos och strö med salt och lägg sedan mjölet till potatisarna lite åt gången, knådning för att införliva. Fortsätt tills allt mjöl är införlivat väl, och deg är slät.
  1. Rul vår deg i långa "orm" former, ungefär en tum tjock. Skär i 1-tums långa bitar och rulla snabbt över en gaffel.
  2. Din hemlagad vegansk gnocchi är nu redo att lagas och ätas! För att laga din gnocchi, ta en stor kruka med lätt saltat vatten till koka. När vattnet simmar väl, lägg till några bitar gnocchi till vattnet. Överbelägg inte gnocchi. Låt koka i ca 2-3 minuter. Gnocchi kommer att stiga till ytan när de är färdiga att laga mat.
  3. När den lilla gnocchisen står upp, ge dem några sekunder extra, ta sedan bort dem med en slitssked och lägg i en serveringsrätt.

Är du osäker på hur du klarar av din gnocchi? Om du inte har mycket till hands, kasta dem med lite vegansk margarin , och kanske en torka av havssalt, vitlökspulver om du har det och näringsjäst . För en riktigt god hemlagad gnocchi behöver du inte mycket annat. Med detta sagt, här är några vegansåsar som går bra med gnocchi: