Savory Chicken and Sausage Stew

Servera denna smakfulla kycklinggryta med majsbröd eller kex för en hjärtlig familjen måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm 1 matsked smör och olivolja i en stor lagerpott eller nederländsk ugn; tillsätt selleri, lök och kyckling och bruna kyckling bitar långsamt på alla sidor. Tillsätt buljong, timjan, Cajun krydda och svartpeppar; koka upp. Minska värmen till medium låg, täck och simma i 45 minuter.
  2. Ta bort kycklingstycken och låt svalna något. Skumma eventuellt synligt fett från buljongen. Under tiden lägg till morötter, potatis och lök till buljong; täck och fortsätt simmering.
  1. Under tiden, i en liten kastrull, värm 2 matsked smör över medium låg värme; smaka rökt korv tills det är brunat. Rör om 1/4 kopp mjöl tills det är väl blandat med fettet. Tillsätt korvblandningen till den kokande grytan.
  2. Ta bort kyckling från benen; hacka och lägg till grytan. Ta grytan tillbaka till en simmering; täck och fortsätt matlagning tills grönsaker är ömma och gryta är tjockare. Tillsätt salt och peppar till smak.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 816
Totalt fett 45 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 220 mg
Natrium 1,193 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)