Rostad Butternut Squash Med Sage

Denna rostade butternut squash är en snap att fixa. Kasta bara kuber med olivolja, salvia och valfria lökar och stek. Lökarna lägger till en fin smak, men de kan lämnas ut. Eller så kan du prova det här färgglada receptet på rostade spritkotor och butternut squash med tranbär och pecannötter .

Servera denna smakfulla, rostade butternutskamp med en semestermåltid eller som en maträtt med nästan vilken måltid som helst. Använd gärna en liknande vinter squash, som ekollon, Hubbard, buttercup, etc.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rikta en stor bakpanna eller grillpanna med folie. Lätt olja folien eller spraya med nonstick matlagningsspray. Värm ugnen till 400 F.
  2. Med en grönsaksskalare eller y-peeler skalar du squashen. Skiva i halva längden och skopa ut frön. Skär squashen i 1-tums kuber. Kasta squash och lökbitar med olivolja, peppar och salvia. Ordna på det färdiga bakplåten. Strö med salt och peppar.
  1. Skoka i ca 30 till 40 minuter, vrid ibland, eller tills squashen är öm och lättbrunad.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 93
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 78 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)