Deep Fried Fried Cakes

Den klassiska trattkakan är en av USA: s favorit karnevalbitar. Smeten för den djupa stekta degen hälls genom den trånga öppningen av en tratt i djupt hett fett, samtidigt som trumman svänger för att göra det cirkulära mönstret. Inga två kommer att vara lika! Det kan ta lite övning att få smeten precis rätt konsistens, men efter några kakor blir du en proffs!

Jag toppade dessa klassiska trattkakor med jordgubbar och vispad grädde (bild), men det finns så många sätt att betjäna dem. Gör dem till en efterrätt med socker, bär, citron, Nutella eller chokladsås eller servera dem som en frukostbit med lönnsirap och frukt eller en fruktsås.

Urkakans ursprung i USA är oklart, men många attribut kakorna till Pennsylvania holländska regionen. Andra tror att de först skapades på New Jersey-strandpromenaderna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en blandningsskål vispa ägg med mjölken.
  2. Sifta mjöl, socker, salt och bakpulver tillsammans. lägg till ägg och mjölk. Beat tills det är mycket smidigt.
  3. Värmeolja i frityrkokare till 370 °. Håll tratten med ett finger och håll öppningen stängd, fyll i med smet.
  4. Håll tratten över den heta oljan. Ta bort fingret från trappans ände och låt smeten rinna ut i en ström till det heta fettet. Flytta tratten från mitten, virvlande utåt i ett cirkulärt mönster.
  1. Stek i 2 till 3 minuter tills guldbrun. Överför stekta tårtor till pappershanddukar för att tömma. Skaka siktad konditorisocker över tömda trattkakor.
  2. Gör 20 till 30 traktkakor, beroende på storlek.
  3. Obs! Du kan också använda en plastkondensbehållare eller pressflaska för att dysa smeten. Du kanske måste klippa den övre öppningen för att göra den tillräckligt stor för att röra smeten.

variationer

Några Deep Fryer Säkerhetstips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 48
Totalt fett 1 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 112 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)