Skörd Grönsakspanna

Detta är en smaklig grönsaksspisol, perfekt för en familjen middag eller semestermåltid. Höstgrönsakskombinationen innehåller en rutabaga, morötter och potatis. Det är en färgstark och smakfull vegetabilisk bake med en hemlagad ostsås och smörgåsbröd.

Se även
Top Vegetabiliska Casserole Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj en 3-kvarts gryta eller bakfat .
  2. Tärning rutabaga och morötter - ca 1/2-tums bitar - och skiv selleri. Lägg i tärningarna rutabaga och morötter och skivad selleri i en stor kastrull; täcka med vatten tillsätt ca 1 tesked salt till kokvatten . Koka upp. Skydda, värm till låg och sjuda i 20 minuter.
  3. Dice potatis och lägg till grönsaker, tillsätt mer vatten som behövs för att täcka. Simma, täckt, i cirka 15 till 20 minuter, eller tills grönsaker är ömma.
  1. Töm och låt grönsakerna svalna något. Smälta 4 matskedar smör över medelstor värme i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om tills det är väl blandat. Rör om 1/2 tsk salt, peppar och muskotmjölk, rör sedan gradvis in mjölken. Koka, omrör hela tiden tills den är tjock. Tillsätt ost och rör om till smält. Kombinera sås med grönsaker; rör omedelbart. Förvandlas till den tillagade bakrätten.
  2. Förvärm ugnen till 350 F.
  3. Smält resterande 1 matsked smör; kasta med brödsmulorna . Strö smulor över grönsakerna. Baka, avtäckt, i ca 35 till 40 minuter, tills brunt och bubbla.

Serverar 6 till 8.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 400
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 977 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)