Vegan Pumpkin Risotto

En vegetarisk och vegansk twist på klassisk italiensk risotto - pumpa! Varför inte? Pumpa lägger till en söt och unik smak perfekt för höst, som en vegetarisk Thanksgiving entree, eller när som helst. Oavsett huruvida du är vegetarian eller vegan , pumpa risotto är en utsökt, unik och kreativ entree val för en höst, Halloween eller Thanksgiving måltid. Det är också ett bra sätt att använda någon kvarvarande pumpa som du kan råka ha för hand från semestern.

Detta italienska risotto receptet är både vegetarian och vegan, så länge du använder en vegansk margarin istället för smör. Om du behöver det också vara glutenfri, se till att den grönsaksbuljong du använder är glutenfri, eftersom alla övriga ingredienser, inklusive ris, vitt vin, pumpa och kryddor, är alla glutenfria.

Letar du efter mer flöjtiga och perfekta risotto recept? Här är några fantastiska vegetariska risotto som gör stora huvudrätter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sautee den tärnad löken i olivoljan över medium värme i ungefär tre till fem minuter, eller tills löken är mestadels mjuk. Lägg sedan till riset. Låt koka, omrör, för en minut eller två, bara för att lätt rosta riset, och var försiktig med att det inte brinner. Lägg långsamt i vitt vin.
  2. Nästa, börja lägga till vegetabilisk buljong , 1/2 kopp i taget. Låt fukten koka av innan du lägger till nästa 1/2 kopp. Rör om ofta, och fortsätt tillsätta grönsaksbuljongen 1/2 kopp åt gången. Många kockar rekommenderar att du håller vegetabilisk buljonguppvärmning på spisen så att den redan simmerar och varm när du lägger den till riset.
  1. När du har lagt till all vegetabilisk buljong och riset nästan kokas, lägg i burkgrönsaken, färsk ingefära, muskotnöt, färsk basilika och veganmargarin eller smör. Rör om att kombinera allt bra och krydda lätt med lite salt och peppar för att smaka.
  2. Allt allt för att värma, bara en minut eller två, tills allt värms upp grundligt och rör sig ofta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 329
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 550 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)