Vad är franskt grillat kaffe?

Mörkstekt kaffe med en Charred Flavour

Franskt grillat kaffe är en populär stil och en som många kaffedrinkare föredrar. Detta mörka rostade kaffe har en rökig sötma och kan ofta ha en förkolad smak. Detta har medfört att vissa kaffetecker hänvisar till det som ett "bränt" kaffe.

Ändå, hur jämför fransk grillat med andra kaffebönor ? Om du letar efter något lite ljusare eller mörkare, vilken stil ska du välja? Låt oss undersöka denna populära grillen och upptäck vad som gör att det sticker ut.

Vad är franskt grillat kaffe?

Franskt grillat kaffe är en av många kaffebröd som kallas regional rostning . Det var populärt över hela Europa runt 1800-talet. Idag används termen oftast när man beskriver nästan allt mörkt rostat kaffe.

Ibland kallas franskt rostfritt kaffe (färgstarkt) som turkisk grillat, (felaktigt) som Espresso grillat, eller (förenklat) som mörkt rost.

Trivia Time: Andra regionala grillar inkluderar New England-grillat kaffe, spanskt rostfritt kaffe, italienskt rostfritt kaffe, amerikanskt rostfritt kaffe och Wien-grillat kaffe.

Vad tycker franskt rost kaffe?

Fransk rost anses vara ett dubbelt rostfritt kaffe. Det här är en kategori av mörkt rostat kaffe som kännetecknas av en intensiv och rökig söt smak, åtföljd av en tunn kropps- och munkänsla .

Jämfört med lättare rostar (som medelstegat Wien-kaffe, känt för karamellanteckningar, eller kanel lätt rost kaffe, vilket är mycket surt) är franskt rostfritt kaffe mycket mindre surt och mycket rostad i smak.

Det har ofta en förkolad, kol-liknande anteckning.

Mycket mörka rostar som fransk rost överträffar smak och arom nuanserna av kaffebönorna själva. Det gör det nästan omöjligt att smaka mycket av bönans ursprung eller kaffesortiment.

Sammanfattningsvis är profilen för franskt rostfritt kaffe:

Hur är fransk rostad kaffe rostad?

Under rostningsprocessen når kaffebönans interna temperatur en djup 464 F (240 C).

När kaffebröd blir "mörkare" mörkar kaffebönans färg och mer kaffeoljor uppträder på ytan. I enlighet med dessa egenskaper är franska rostade kaffebönor mycket mörkbruna och skimrande med olja.

Franska roastbönor är också i slutet av vad som kallas "andra sprickan". Detta innebär att de är kokta med sådan intensitet att de gör två sprickljud under rostningen:

I de flesta stekar spricker kaffebönor bara en gång.

Är franskt grillat kaffe högt i koffein?

Många tror att mörkare rostade kaffe är högre i koffein än lättare rostade kaffe. I själva verket är motsatsen vanligtvis sann.

Ju längre en kaffebönor är rostad, desto mer koffeinmolekyler brinner bort. Detta innebär att fransk rost är ett perfekt val om du vill begränsa din koffeinintag.

Är fransk rostad kaffe bra kvalitet?

Eftersom det är svårt att berätta vad de ursprungliga kaffebönorna var som före rostning, använder många roasters, bra ... mindre än exceptionella bönor för att göra sina franska roster. Istället tenderar de att fokusera på kvaliteten på steken själv.

Om steken är vad som är viktigt för dig och du gillar fransk rost, är kvaliteten subjektiv och du borde bara få det du tycker om.

Många anser att franskt bränt kaffe är nästan bränt men ändå väldigt roligt (som grillat kött eller mörkt rostade bröd). Men vissa kaffe aficionados som föredrar smaken av bönorna själva ( terroiren ) anser bara att det ska brännas.

Vad är mörkare än fransk rost?

Du kanske ser "mörk fransk rost" på vissa väskor med kaffe. Detta liknar vanlig fransk rost men mörkare och oljigare.

Den har en starkare charred smak än vanlig fransk rost.

Visst är mörkt franskt rostfritt kaffe en mycket mörk stek. Ändå, om du letar efter något som är ännu mörkare, välj spanskt grillat kaffe. Det är den mörkaste grillen som finns tillgänglig.

Vad är lättare än franskt rostfritt kaffe?

Espresso grillat är bara lite lättare än fransk rost. Det är den mest populära grillen för espressoskott.

Lättare än det är Fullsteget, en kategori av rosta som innehåller hög rost, kontinental rost och Wien grillat.

Hur ska jag bryska franskt rost kaffe?

Franska grillade bönor används traditionellt för dryck-bryggt kaffe. De gör också en fin, djärv espresso och gör det bra när de bryggs i en " fransk press " (aka en "plunger pot").