Kaffe gör dig poop

Kaffe gör dig poop.

Vänta, låt mig ändra på den här ståndpunkten: Kaffe gör vissa människor poop, och det uppmuntrar andra att kissa (kanske inte av anledningarna som du kan gissa).

Den produkt som används för att göra bryggt kaffe kallas vanligtvis "kaffebönor", så det vore bra att folk skulle associera kaffets matsmältningsverkningar med bönorna. Som den klassiska ditty går, "Bönor, bönor / Bra för hjärtat / Ju mer du äter dem / Ju mer du piskar".

Kaffe kommer emellertid inte faktiskt från bönor; kaffebönor är verkligen kaffefruktfrön. Så kanske den andra berömda sången som firar bönans matsmältningseffekter ("Bönor, bönor / Den magiska frukten / Ju mer du äter dem / Ju mer du kan") ligger närmare sanningen! Medan bönor är kända för att framkalla gas, tenderar kaffe dock att få människor att faktiskt avta.

Gör kaffe verkligen dig?

Kaffe kan skapa ett brådskande behov av att poopa för vissa människor. För andra leder det på avföring på ett mer subtilt sätt. Det beror på din individuella kroppskemi, men det finns några allmänna riktlinjer för att räkna ut oddsen om huruvida ditt nummer ett dryck kommer att flytta din kropp till ett snabbt nummer två.

Vem gör kaffe till poop?

Enligt den ledande studien om ämnet, gör kaffe ungefär 29 procent av befolkningen måste koka kort efter att ha druckit. Nitton procent av männen i studien behövde koka efter att ha druckit kaffe jämfört med över hälften av kvinnorna i studien (53 procent för att vara exakt).

Så, kaffe är mycket mer sannolikt att kvinnor måste döpa än för att få män att kissa.

När gör du kaffe?

Av de personer i studien som sa att kaffe gjorde dem poop, sa 52 procent att kaffe bara gjorde dem kutt på morgonen. På samma sätt sade 58 procent att kaffe bara gjorde dem poop om de inte hade pooped den dagen.

De som "rörde sig" med kaffe sa att det var ett spann på cirka 20 minuter mellan att dricka kaffe och besöka toaletten.

Varför gör du kaffe?

Den viktigaste dokumenterade orsaken till att kaffebryggare har en poop har att göra med en reaktion i distal kolon, som ligger i slutet av tjocktarmen. Anledningen till detta är inte väl förstådd men anses ha att göra med en mängd olika hormonella effekter baserade på exorfinerna i kaffe (som binder till opiatreceptorer) och två naturligt förekommande kemikalier i kaffe som kallas Gastrin och Cholecystokinin. Dessa kemikalier antas absorberas i blodet och riktas mot hjärnan och tjocktarmen. Därefter antas de stimulera muskelkontraktioner i nedre tjocktarmen, vilket främjar tarmrörelser under 20 minuter efter att konsumtionen har konsumeras.

Dessutom är kaffe högt i magnesium, vilket också kan göra folk poop. Vissa säger att koffein i kaffe gör dig poop, men kaffe med decaf har visat sig vara lika sannolikt att få folk att kippa som vanligt kaffe.

Hur mycket kostar kaffe till dig?

Enligt en studie gör du kaffe så mycket som möjligt efter en 1000 kCal måltid (det är 1000 "matkalorier", de kalorier du ser uppräknade på livsmedelsförpackningar).

Detta är särskilt fantastiskt eftersom kaffe utan tillsatser är kalorifritt.