Hur mycket kaffe är i kaffe och espresso?

Hur får du mest (eller minst) koffein från dina bönor

Den genomsnittliga koppen kaffe innehåller cirka 100 milligram kaffe. En espresso innehåller ofta så lite som 50 milligram per skott och en kopp dropp kaffe kan enkelt innehålla 200 milligram koffein. Det är mycket variation!

Utan ett laboratorietest eller några riktlinjer kan det vara mycket knepigt att bestämma koffeinhalternakaffe- och espressodrycker och att hålla din koffeinförbrukning under de rekommenderade 300 milligramerna per dag kan vara ännu svårare.

Eller över 300, om det är vad du är i. Jag rekommenderar inte speciellt det, men att dricka för mycket koffein verkar vara en populär aktivitet för många idag.

Här är en praktisk lista över koffeinnivåer i olika kaffedrycker. Och här är en lista över Starbucks kaffekaffinivåer . Båda stora allmänna referenser. Men de innehåller inte allt, och några av koffeinantalet är uppskattningar.

Varför beräknas koffeinnivåer snarare än exakt? Det finns många faktorer som påverkar koffeinhalten i olika kaffedrycker, som espresso , franskpresskaffe och dryckebryggt kaffe.

Oavsett om du letar efter mindre koffein eller mer, kommer den här guiden att hjälpa dig att fatta mer informerade beslut om vilket kaffe du dricker och hur mycket koffein de innehåller.

Koffeinnivåer av kaffebröd

Många tror att mörkare kaffebröd har mer koffein eftersom de har en starkare smak.

Mörkare rostar har emellertid generellt lägre koffeinnivåer än lättare roster. Detta beror på att den långvariga värmen av tyngre rostning bryter ner koffeinmolekylen, eller som vissa tycker om att uttrycka det, rostar "brinner av koffein".

Coolt godbit: Är du inte säker på ditt kaffes stek? Titta bara på färgen.

En lättare färg betyder en lättare rost och mer koffein.

Koffeinnivåer av markkaffebönor

Olika nivåer av kaffeslipning används för olika bryggningsmetoder. Till exempel kräver espresso och turkiskt kaffe mycket finare kaffekvarnivåer än att dricka bryggt kaffe.

Om man antar att bryggningsmetoden är densamma, desto finare mals kaffe, desto högre är kaffens koffeinnivå.

Koffein i kaffebönsvarianter

Liksom olika tevarianter har olika kaffesorter och kulturer naturligt varierande nivåer av koffein.

Robusta kaffebönor (den typ som används i många lågkvalitativa kaffe och omedelbar kaffe) har ungefär dubbelt så mycket koffein som Arabica kaffebönor (vilket är ett mjukare, sötare kaffe som betyder att 70 procent av kaffebönorna är på marknaden). Är du inte säker på vilken typ du dricker? Om det är ett ögonblickligt kaffe, är det förmodligen den högre koffein Robusta kaffebönan. Om det kommer från en kafé, en anständig restaurang, en dropp kaffebryggare, jordbönor eller hela bönor, är det troligen från arabiska bönor med lägre koffein.

Kallt godbit: En naturligt låg koffein kaffeböna (inte decaf kaffe) kallas Excelsa blandas ibland med Arabica för att skapa en lägre koffein kaffe.

Koffeinnivåer av kaffebryggningsmetoder

Olika kaffebryggningsmetoder kräver olika bryggtider.

Ju längre du brygger kaffe, ju högre nivå av koffein kommer det att ha. Till exempel, fransk press kaffe som lämnas sitter under en längre tid innan kolven är deprimerad kommer att ha högre koffein nivå. Så ska droppbryggt kaffe från en kaffebryggare (som ofta lämnas för att brygga i cirka fem minuter). Och lungos (större, långsammare extraktioner av espresso) kommer att ha högre koffeinnivå än ristrettos (mindre snabbare extraktioner av espresso).

På samma sätt, om du brygger ditt kaffe med fler jordbönor per vattenmätning kommer det att finnas mer koffein i bryggen. De flesta kaffe recept kräver ca 30 gram kaffe per 12 till 16 gram vatten. Användning av mer än det kommer också att öka koffeinhalten i ditt kaffe, och många människor använder oavsiktligt mer eftersom de använder en mätsked (eller "eyeball-metoden", om det kan kallas en metod!) I stället för en skala när man gör kaffe .

Koffeinnivåer i färdiggjorda kaffe

Enligt Thrillist, Centrum för vetenskap i allmänhetens intresse och EnergyFiend.com varierar koffeinnivåerna i snabbmat / kaffebryggor vildt. En kopp kaffe från McDonalds innehåller ungefär hälften så mycket koffein som samma serveringstorlek från Starbucks, och en kopp från Caribou Coffee faller rätt mellan de två.

Fem tips: Vad kan du göra om det?

  1. Läs upp på koffeinnivåer i populära amerikanska kaffedrycker.
  2. Är ditt favoritkaffe inte listat? Vissa kedjeaffärsaffärer kommer att tillhandahålla koffeinantal på förfrågan. Fråga och se om de kan berätta för dig.
  3. Observera att många kaffebryggare innehåller mer mjölk och smakämnen än kaffe och det betyder mindre kaffe. Andra saker betyder mindre koffein per portion.
  4. Brew ditt eget kaffe istället. Ett laboratorietest jämförde koffeinhalterna i Starbucks 'Breakfast Blend Coffee från ett Starbucks-utlopp, sex dagar i rad. Koffeinnivåerna per kopp ("Grande") varierade från 299,5 mg (tillsätt en chokladklump och du har uppnått den rekommenderade dagliga gränsen) till en enorm 564,4 mg (nästan dubbelt daggränsen). Detta har att göra med variationer i bönorna, säkert men det har nog mer att göra med variationer i bryggningen. Usch!
  5. När du är i tvivel, beställ en liten!

Så vad är kaffet med mest koffein?

Om man tittar på alla dessa faktorer tillsammans, skulle det högsta koffeinkaffe vara en lätt rost, finmalt (som i turkisk mark eller espressomånad) Robusta-kaffe som har bryggt med en droppfiltret kaffebryggare eller en fransk press i fem minuter eller mer. Användning av mer än vanligt 30 gram kaffe per 12 till 16 ounces vatten ökar också koffeinhalten i ditt kaffe.

Vilken typ av espresso har mest koffein?

Ditto allt ovanför, förutom att göra det i en lungo med 7 till 8 gram (relativt grovt malda) kaffekvarnar istället för att brygga i en fransk press / dryck kaffebryggare.

Vilket kaffe har minst koffein?

Om du tittar på alla ovanstående faktorer kommer du att upptäcka att mörka rosta, grovmalda Arabica kaffebönor som bryggs med en snabbare bryggningsmetod (som ett genomgående droppfilter) kommer att ha minst koffein.

Var noga med att mäta dina grindar med en skala (inte med en sked och definitivt inte med dina ögon!) För att du bara använder 30 gram per 12 till 16 ounce vatten (ungefär två rimliga portioner eller en stor ol ' Starbucks Grande eller Tall ). För en super låg koffein kaffe, använd ett decaf kaffe * eller en blandning med Excelsa bönor.

* Trots populär tro på motsatsen är koffeinfri koffeinfri . Ett 16-ounce kaffe från Starbucks innehåller fortfarande cirka 12,5 mg koffein, medan en Starbucks decaf espresso har ett större intervall - 3 till 15,8 mg per portion.

Påminnelse för att beställa kaffedrycker: Mer avancerade kaffedrycker (de med mjölk och andra tillsatser) innehåller ofta mindre koffein per portion. En liten har mycket mindre koffein än en stor!

Vilken typ av espresso har den minsta koffein?

Sju gram mörkt rost, relativt grovmalet Robusta bönor som dras som ett enda ristretto- skott, har mindre koffein än andra espresso-skott. För en super-låg koffein ristretto, använd ett decaf kaffe eller en blandning med Excelsa bönor.

Coolt tupplur: Även om folk tenderar att tänka på espresso som superhögt i koffein, är ett skott espresso vanligen lägre i koffein än en kopp kaffe. Det kan vara mer koncentrerat än en kopp Joe, men en espresso är faktiskt lägre i koffein. Men akta dig! Många kaféer säljer "dubbla skott" som sin standardstorlek.

Hur kan jag skära ner på koffein och stanna under 300 mg om dagen?

Koffeinöverdos och koffein känslighet är både allvarligt obehagliga, och för mycket koffein kan vara farligt för din hälsa. Om du vill sänka din buzz eller stanna inom en hälsosam gräns, här är några bra sätt att göra det.

  1. Beställ liten. Brew små. Gör och köp mindre kaffe. Gör inte mer kaffe än du vill dricka. Beställ aldrig en stor när du kan beställa något mindre.
  2. Kom ihåg att koffein inte bara är i kaffe! Det finns också koffein i te, choklad, cola och andra ämnen, till exempel aspirin. Om du konsumerar dessa ämnen, se till att klippa ner på dem också.
  3. Följ dessa koffeinsänkande tips. De hjälper mycket!

Koffein i espresso (enligt förberedelsemetod)

Espresso är en typ av koncentrerad kaffedryck som framställs genom att extrahera essensen av rostade kaffebönor med värme och tryck. Espressodrycker som lattes och cappuccinos innehåller olika nivåer av koffein. Här är några beräknade nivåer av koffein i olika espressodrycker:

Koffein i kaffe (enligt förberedelsemetod)

Även om koffeinhalten i kaffe varierar, kommer dessa listor av koffeinhalter i kaffe att ge dig en allmän uppfattning om vad du kan förvänta dig från några av dina favoritdrycker.

Koffein i kaffe och espresso (efter varumärke)

Caribou Kaffe:

Costa Kaffe:

Dunkin 'Donuts:

Einstein Bros .:

Folger s:

Maxwell House:

Keurig:

McDonalds:

Nespresso:

Panera Bröd Co .:

Seattle bästa:

Starbucks:

Tim hortons: