Story of Instant Coffee

Exakt Hur är Instant Coffee Made?

Omedelbart kaffe finns överallt där du går. Det är super-bekvämt och åtnjuter-eller åtminstone tolereras av dem som letar efter en billig, snabb koffeinförstärkning.

Medan du kanske har haft omedelbar kaffe eller helt bortskämd det, vet du verkligen vad det är? Låt oss titta på detta snabba kaffealternativ som verkligen har en plats i världen av java, även om det bara är av bekvämlighet.

Vad är Instant Coffee?

I grund och botten är snabbkaka bara regelbundet bryggt kaffe med nästan allt vatten borttaget.

Det är inte så mystiskt av en process alls och det finns ingen märklig kemisk förändring som pågår. Instant kaffe är fortfarande rent kaffe.

Du kan också höra omedelbart kaffe som kallas:

Vanligen görs det omedelbart kaffe med Robusta kaffebönor i stället för de dyrare Arabica kaffebönorna.

Hur är Instant Coffee Made?

Det finns två metoder för att producera omedelbara kaffekristaller: frystorkning och spraytorkning.

Före torkning kan det bryggda kaffet-eller kanske inte koncentreras med någon av dessa metoder:

Frys-Torkningsmetod

Frosttorkningsmetoden bevarar den mest "kaffesmak", men det är en inblandad procedur. Det är troligt att du kommer betala mer för frystorkat snabbkaffe, men smakskillnaden är värt det.

  1. Kaffet eller en kaffekoncentrat (gjord av fryskoncentration) fryses snabbt till omkring -40 F (även -40 Celsius).
  1. Den placeras i en torkkammare, ett vakuum skapas i kammaren och sedan värms kammaren.
  2. När det frusna kaffet värms upp expanderar det frusna vattnet snabbt i gas i en process som kallas sublimering. Vad som finns kvar är torra korn av kaffe.

Spraytorkning Metod

Spraytorkningsmetoden för att göra omedelbar kaffe är nästan lika ögonblicklig som att brygga kaffe. Övergången från flytande kaffe till omedelbar kaffe tar bara 5 till 30 sekunder.

  1. I denna metod sprutas kaffe eller koncentrerat kaffe från ett högt torn i en stor varmluftkammare.
  2. När dropparna faller, indunstar det återstående vattnet.
  3. Torka kristaller av kaffe faller till kammarens botten.

Tyvärr tenderar de höga temperaturerna att påverka oljan i kaffet och mer av smaken förloras. Dessutom producerar det ofta för fint av ett pulver. För att göra pulvret acceptabelt för konsumenterna smälter kornen ihop med ytterligare behandling som innefattar ånga.

Historien om Instant Coffee

Snabbt kaffe uppfanns 1890 av New Zealander David Strang. Han marknadsförde sitt ögonblickkaffe som "Strang's Coffee" och kallade sin patenterade snabbkaffe-process "Dry Hot-Air" -processen.

Det var emellertid inte förrän den panamerikanska exponeringen 1901 att ögonblickligt kaffe fick stor uppmärksamhet.

Där introducerades massorna av Satori Kato, en japansk forskare som arbetade i Chicago.

Senare, 1910, utvecklade den engelska kemisten George Constant Louis Washington en annan process för att göra omedelbar kaffe medan han bodde i Guatemala. En ivrig kaffedrikker märkte han en pulverformig uppbyggnad på tappan av hans favorit silver kaffekanna. Det ledde till att hans nyfikenhet och ytterligare experiment följde. Han producerade så småningom en torkad kaffekristall som vi fortfarande har idag. Hans varumärke heter Red E Coffee.

Efter den brasilianska regeringens uppmaning började Nestle raffinera den omedelbara kaffeprocessen 1930. 1938 introducerade det Schweizbaserade företaget sitt eget snabbkaffe till den internationella marknaden. De lanserade produkten under namnet "Nescafe", en portmanteau av "Nestle" och "cafe". År 1965 utvidgade de sina omedelbara kaffeerbjudanden till att inkludera Nescafe Gold, ett frystorkat snabbkafé i Europa.

Användning av Instant Coffee

Instant kaffe används ofta på farten och på platser där det inte finns något ordentligt kök (t.ex. på tåg, på kiosker och på kontor). Med tillkomsten av ensidiga snabbkaffe (som Starbucks VIA) är det lättare att dricka kaffe på språng än någonsin.

Även om du inte bryr dig om en hel kopp omedelbar brygga, kan du fortfarande använda snabbkaffe för att lägga till en god smak för andra drycker som varm kakao . Den kan även användas i matlagning och bakning .

Visste du?

Instant kaffe är inte bara en drink. Det är också en viktig ingrediens i Caffenol-C, en hemgjord utvecklingsvätska för svartvita foton. Intressant är ju billigare det snabba kaffet, desto bättre fungerar det oftast för att utveckla foton.

Populära märken av Instant Coffee

Letar du efter snabbkaffe i din lokala stormarknad? Populära varumärken inkluderar Nescafe, Starbucks VIA, Maxwell House, Folgers, Robert Timms, International Roast, Extra, och Kava (ett surt neutraliserat snabbkaffe).

Koffein i Instant Coffee

I allmänhet innehåller en 8-ounce servering av snabbkaffe 27 till 173 mg koffein (oftast 65 till 90 mg). Ett koffeinhaltigt koffein innehåller normalt 2-12 mg koffein.

Här är de specifika mängderna koffein som finns i några populära märken av kaffe:

Kaffe med decafetinerande kaffebönor görs innan du brygger och pudderar dem.

Hälsoeffekter: Instant vs Regular Coffee

Trots att omedelbar kaffe i grunden bara är kaffe med vattnet tas ut och sedan läggs tillbaka innan det är full, finns det vissa hälsoförskjutningar mellan vanlig kaffe och snabbkaffe.

En vanlig kopp kaffe har cirka 400 mg polyfenoler (en typ av antioxidant) per 180 ml servering, omedelbart kaffe har ca 320 mg per portion.

Instant kaffe har i allmänhet en något minskad koffeinnivå jämfört med nybryggat kaffe. Om du är oroad över att du får för mycket koffein , kan det vara en fördel för dig.

Av okända skäl kan instant kaffe minska järnabsorptionen jämfört med vanligt kaffe. Tarmarna absorberar normalt ca 5,88% av det järn du tar. Med vanligt dropp kaffe reduceras den procentuella procenten till 1,64%. Med omedelbar kaffe är det 0,97%.

Tips: Du kan undvika malabsorption av järn på grund av kaffeförbrukning genom att dricka kaffe en timme eller mer innan du äter. Drick inte heller kaffe i flera timmar efter att ha ätit.

Det finns en indikation på att det kan finnas en ökad risk för blåscancer för kvinnor som dricker snabbkaffe jämfört med vanligt kaffe. Denna möjliga ökade risk förefaller inte vara tillämplig på män.

Intressant är att bryggat snabbköp i allmänhet är mycket lägre i cancerframkallande akrylamid än nybryggat kaffe (3-7 delar per miljard jämfört med 6-13 ppb).

Instant Coffee vs Espresso Powder

Espresso-pulver- eller snabb espresso- gillar mycket omedelbart kaffe, men det är starkare och tillverkas ofta av ett bättre kvalitets kaffe. Det tillverkas vanligtvis av mörkare rostade bönor med en högre andel arabica bönor i blandningen, vilket resulterar i en mörkare, mjukare smak. Det torkas vanligen med frystorkning för att bevara smak.

Du kan ersätta snabbkaffe för snabb espresso i recept med 50% mer än receptet kräver. Varnas, det kan ha en hårdare smak än vad du skulle använda om du använder espressopulver. Att lägga till lite extra socker kan hjälpa till att motverka oönskade bitterhet från pulverkaffe.