Blomkål- och Broccoli-sallad med majonnäsförband

En söt krämig majonnäsdressing ger denna lätta sallad massor av smak. Söta röda paprikor och röda lökar lägger till en festlig, färgglad touch till salladen. Sallat gör tillräckligt för 8 till 10 personer, och det är lättskalat för 2 till 4 personer.

Det är en färsk, utsökt sallad som den är, men gärna lägga till lite bacon, russin eller lätt rostade hackade valnötter eller pekannötter för extra crunch och smak. Solrosfrön skulle vara ett utmärkt val också. Jag gillar särskilt den rökiga smaken av krispiga baconstycken. Du kan göra sallad med alla broccoli eller alla blomkål också.

Servera salladen med en speciell familj Thanksgiving eller julmiddag, eller lägg till den i din meny för varje daglig måltid.

Se tips och varianter (nedan) för några ytterligare idéer och ingrediensförslag, tillsammans med en alternativ, mindre söt dressingblandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, kombinera blomkålfloretterna med broccolifloretterna. Tillsätt paprika och hackad lök; kasta för att blanda ingredienserna.
  2. I en medium skål, vispa majonnäs med vegetabilisk olja, ättika och granulat.
  3. Häll dressingen över salladen och kasta för att täcka grönsakerna noggrant.
  4. Strö med nybakad svartpeppar.
  5. Ordna salladen i en serveringsskål kantad med salladsblad, om så önskas.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 340
Totalt fett 28 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 189 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)