Marockanskt Stekt Aubergine Recept

Marockansk Stekt Aubergine brukar äta som en fingermat och tjänar ofta som en sida till stekt fisk, såsom stekt vitling eller sardiner fylld med Chermoula . Tunna aubergine skivor doppas i smeten kryddat med kummin, salt och peppar, och sedan pan stekt. Snabbt, enkelt och gott!

Du kan servera marockansk stekt aubergine varm eller rumstemperatur. Om du gör en stor mängd, förbered det lite i förväg och bara värm upp i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta äggplantorna och skära av ändarna.
  2. Para av flera smala hudremsor hela längden på varje aubergine, vilket ger en randig effekt. (Detta avlägsnar en del av hudens seghet, men lämnar tillräckligt med hud för att hjälpa eggplantskivorna att hålla sin form när de stekas.)
  3. Skär varje aubergine i 1/4 tum tjocka skivor och lägg åt sidan.
  4. Blanda i en blandningsskål de slagna äggen med mjöl och kryddor. Tillsätt äggplantan och rör om för att skaka skivorna bra.
  1. Häll tillräckligt med olja i en stor stekpanna för att helt täcka botten och värma i flera minuter över medium värme. När oljan är varm, stek eggplantskivorna i partier, vrid flera gånger tills de är mjuka och guldbruna. Överför till en platta fodrad med pappershanddukar för att tömma.
  2. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

För att värma upp, sätt stekt aubergine i ett enda lager på ett bakplåt. Placera i en förvärmd 350 ° F (180 ° C) ugn i fem till sju minuter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 423
Totalt fett 34 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 104 mg
Natrium 396 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 6 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)