Figgy Sparkler Cocktail Recept

En unik gudomlig cocktail, den Figgy Sparkler är ett utmärkt val för alla speciella tillfällen. Blanda denna upp för semestern, nyårsafton eller dra nytta av fikonens afrodisiakala egenskaper för Alla hjärtans dag. Oavsett firandet, du kommer ha roligt med denna Champagne-cocktail !

Figgy Sparkler blandar färska tranbär, apelsin och torkat eller färskt fikon i en fantastisk cocktail. Receptet kan göras med din favorit vodka eller du kan välja att infusera den med fikon. Täck det med Prosecco, eller ditt favoritmousserande vin, och njut av en rostat bröd med en uppfriskande, brusande dryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda fikon, orange och tranbär med vodka i en cocktailskakare .
  2. Tillsätt is och skaka väl.
  3. Stam in i en Champagneflöjt och topp med mousserande vin.
  4. Garnera med tre tranbär och en orange twist.

Tips: Tranbär är inte en mjuk bär, så lägg lite ansträngning i din muddle för att spricka sina hårda skal. Det är bäst att muddla denna dryck i en hel minut för att verkligen blanda fruktjuicen.

Välj dina figurer

Figs är en söt tillsats till drycker, men du hittar inte färsk fikon året runt .

När färsk fikon finns runt, använd dem i detta recept. De är känsliga och inte lätta att lagra, så var försiktig och använd dem direkt.

Vid någon annan tidpunkt på året kan du använda torkade fikon. De är lättillgängliga och behåller en plump chewiness, tillsammans med den signaturen söta smaken, vilket gör dem lätta att muddla i drycken. Figgy Sparkler receptet skapades med svarta missionsfiggar, en av de vanligaste sorterna. Men vilken typ av fikon du hittar fungerar bra.

Prova Fig-Infused Vodka

Ett roligt experiment, om du är ute efter en DIY-cocktailrediens, är att införa fikon i en flaska vodka. Bästa delen är, denna teknik kommer att fungera med färska eller torkade fikon. Du kan använda samma metod som fig-infused bourbon i Marriage of Figaro cocktail .

Infusionen ska ta ungefär en vecka och du kan använda en enda typ av fikon eller en kombination av sorter. När du använder din hemlagad infusion i den fina gnisten, kan du hoppa över den muddrade fikon om du vill.

Tranbärsäsong

Tranbär är en ikonisk frukt av hösten och brukar hittas i december. Om du vill göra Figgy Sparkler någon annan årstid är frusna tranbär din bästa satsning.

Det är lätt att frysa dina egna tranbär också. Frysta dem enkelt på en bakplåt och placera dem i en frysbehållare av ditt val. De kommer att bli helt bra i ett år, eller tills tranbärsäsongen kommer igen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 756
Totalt fett 5 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 30 mg
kolhydrater 138 g
Kostfiber 37 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)