Gingered Chicken Tinola och Green Papaya Soup Recept

En västerländare som först upplever kyckling tinola skulle kalla det en soppa. Och det är. Men i Filippinerna finns det soppor som serveras som huvudrätt snarare än som starter. Kyckling tinola är en av dem. Kycklingen och grönsakerna ätas med ris medan buljongen sippas precis som någon soppa.

Kyckling tinola är en chunky soppa med tre huvudingredienser - kyckling, gröna papaya och chili lämnar (oftast blad av fågelögd chili växt). Huvudsmaken kommer från ingefära. För att laga tinola, kyckling bitar är brunad i sautad ingefära, vitlök och sjalockor sedan simmade i buljong. Kilor av grön papaya läggs till under de senaste 15 minuterna av tillagningen. Chili lämnar, tillsats efter att värmen är avstängd, fyll i soppen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Haka kycklingen genom benet i 12 till 16 delar.
 2. Skala in ingefära och julienne.
 3. Smaka vitlöksklyftorna och kasta skinnen.
 4. Skala och tunna skivorna.
 5. Värm matoljan i en tjockbottnad kruka. Tillsätt ingefära, vitlök och skalot. Koka över medium låg värme, rör om ofta, tills doftande, limp och mycket lätt brunad.
 6. Vänd upp värmen till medelhög. Lägg kycklingbitarna och koka, omrör ofta tills det är lättbrunt.
 1. Säsong med ungefär en matsked fisksås och fortsätt matlagning. Kycklingen kommer att utvisa flytande på detta stadium. Fortsätt matlagning, avtäckt, tills det finns mycket liten vätska i kruken.
 2. Häll i kycklingbuljongen. Koka upp. Sänk värmen, täck krukan och låt kycklingen koka i 40 till 45 minuter.
 3. Medan kycklingkockarna förbereder grönsakerna.
 4. Dela den gröna papayaen vertikalt. Skrupa ut fröna med en sked. Skär av huden med en liten vass kniv. Skär det gröna papaya köttet i kilar.
 5. Separera chili lämnar från några stjälkar som de kan vara fästa på. Kassera alla stjälkarna.
 6. Efter att kycklingen har simmerat i en halvtimme, smaka på buljongen och tillsätt mer fisksås om det behövs. Lägg till de gröna papaya kilarna.
 7. Vrid upp värmen tills buljongen kokar kraftigt en gång till. Vrid ner värmen till låg, täck krukan och fortsätt simrera i 15 minuter eller tills papaya kilarna är ömma. Smaka på buljongen en gång till och justera kryddorna, om det behövs.
 8. Stäng av värmen. Stänk chili lämnar över kyckling och gröna papaya kilar.
 9. Täck krukan och lämna så att chili lämnar koka i återstående värme i fem till 10 minuter beroende på hur stor de är. Låt dig inte frestas att lägga till chilibladet medan soppen fortfarande simmar. Chili-bladet blir bittrat när det är överkokt, så laga dem bara i resterande värme.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1123
Totalt fett 58 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 314 mg
Natrium 1 814 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 5 g
Protein 108 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)