Tyska Rödkål Coleslaw Recept - Rotkohlsalat

Om du gillar coleslaw, prova det här tyska röda kål sallad receptet, eller rotkohlsalat, för en uppfriskande behandling. Marinering av kålen i ättika i 2 till 3 timmar bryter ner den hårda kålen, vilket gör det lättare att smälta och ger det lite blixtlås. Ta därför hänsyn till detta när du lagar maträtten.

Rotkohlsalat går med hamburgare, frikadellen (tyska köttpatties), rosta och mycket mer. Bäst av allt är det mindre chans att en livsmedelsburna sjukdom (inom orsak) eftersom det inte finns någon majonnäs eller gräddfil i receptet, helt enkelt ättika och olja. Så ta det på för picknick, grillar och potlucks !.

Detta salladrecept gör 4 (1/2-kopp) portioner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kärnkålen i din matberedare, på en mandolin, eller skär hela kålen i kvarter, ta bort kärnan och skära tunt med en kniv från den sneda sidan.
  2. Lägg strimlad kål i en icke-metallisk skål, strö med 1/2 tsk salt och 1 matsked vinäger och välj på kappa. Kyl i 1-2 timmar.
  3. Fluff kålen med en gaffel, tillsätt det strimlade äpplet (oskalat eller skalat) och 1 matsked olja. Blanda väl för att helt täcka salladen.
  1. Smaka med socker och / eller salt. Marinera i kylskåpet i ytterligare en timme. Servera kallt.

Tips: Om du köper en liten rödkål, använd ungefär hälften för denna sallad. Använd den andra hälften för att göra kokad rödkål . Du kan också dubbla receptet och äta det över 2 dagar, eftersom det blir bättre med tiden.

Anmärkning: Rödkål är oftast kokad som rotkohl , en högt värderad sidrätter serveras oftast på fritiden med stekt gås eller korv och potatismos. Rotkohl kallas ofta blaukraut, blaukohl eller blaukappes i Tyskland och blaukabis eller rotkabis i Schweiz.

Det är rädda i en sur miljö, så tillsatsen av ättika, citrus eller äpplen vid tillagning ökar den röda färgen. Socker och bakpulver gör att den ser blå ut (alkali). Vanliga kryddor som används vid tillagning av rotkohl är kryddnejlika , muskotnöt och lövblad .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 190
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 86 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)