Citron Curd för två recept

Detta citronfärgrecept är perfekt för två personer. Medan citronkvarnen är ganska intensiv på egen hand, är det bra när det sprids på ostkaka eller kex . Eller vika den i vispad grädde för att göra en läcker toppning för kortkaka eller pepparkaka.

Det enda tricket att göra detta lilla parti citronfärg börjar med en liten panna (en 1-kvarts panna är perfekt) och vara tålmodig. Om du försöker snabba upp det genom att öka värmen riskerar du att krympa ägget.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en 1-kvarts gryta, lägg äggulorna och sockret och vispa tills det är väl blandat.
  2. Vrid värmen till medium låg under kastrullen och rör i citronsaft, citronskal och salt. Koka över medium låg värme, rör om ständigt, i några minuter.
  3. Rör smöret, 1 matsked åt gången, och fortsätt att laga mat till mycket tjock, blank och ogenomskinlig. (Det kan hända att du får ett skummande vitt toppskikt som inte verkar vilja blanda in. Du måste laga ostret tills det försvinner, vilket det ska göra när blandningen är förtjockad.) När ostmassan är klar, det kommer att se ut som en mycket ljus, tjock Hollandaise sås.
  1. Så snart du når denna punkt, häll såsen (nu kallad ost) genom en liten sil i en skål. Tryck på den med baksidan av en sked för att extrahera såsen, men lämna de koagulerade proteinerna och luta sig bakom.
  2. Låt svalna i några minuter, täck sedan med plastfolie och kyla i kylskåpet i 20 till 30 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 422
Totalt fett 23 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 483 mg
Natrium 325 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 2 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)