Butternut Squash Ginger Soppa

En liten bit av färsk ingefära balanserad med sparken av jordginger, gör söt och rik squash-soppa till mycket mer än summan av dess delar. Jag brukar använda butternut squash för denna soppa, men någon vinter squash kommer att vara lika gott. Det är en smakfull början till en större måltid, eller gör en lätt middag med crusty bröd och en färsk sallad

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Halva, frö, skalla och kubba squashen. Avsätta.
  2. Halva, skalla och hugga löken . Skala och gräda vitlök, om du använder den.
  3. Värm en stor kruka över medelhög värme. Tillsätt smöret eller oljan och löken. Strö med 1/2 tesked saltet. Koka, rör om ibland, tills löket är mjukt, ca 3 minuter.
  4. Tillsätt vitlök och koka tills duftande, ca 1 minut.
  5. Tillsätt den färska ingefära och markingen ingefära, och rör om till doftande, ca 1 minut.
  1. Lägg till squash och buljong. Koka upp. Skydda värmen till en simmer och koka tills squash är mycket öm, ca 20 minuter.
  2. Överför små satser till en mixer. Håll en kökshandduk över toppen (för att förhindra brännskador) och virvla tills du är helt och helt jämn, 2 till 3 minuter per sats. Om du har en handhållen nedsänkningsmixare, kan du använda det istället, var noga med att blanda soppan tillräckligt lång och noggrant så att soppen är väl och smidig renad.
  3. Återgå soppan till potten. Smaka den. Tillsätt salt till smak, om det behövs. Servera soppan toppad med duvor av gräddfil eller crème fraîche , om du vill.

Vill du ha mer fina sopprecept? Kolla Chill Chasing Fall Soppor, Fräsch Vår Soppor , Kylda Sommar Soppa , och Varm Vinter Soppor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 185
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 160 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 5 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)