Hur man fryser pottar

Frys dina hemlagade potstickers för att njuta av senare

När du gör hemlagad potsticker-dumplings för en stor folkmassa, är det ofta lättare att göra dem på förhand och koka dem senare. Dessa enkla instruktioner visar hur du förbereder och fryser potatisar innan du lagar mat.

Du kommer att göra ditt favoritpotstickerrecept upp till den punkt där du normalt skulle laga dem och njuta av dem. I stället stannar vi där och fryser dem. Nu har du bekvämligheten att ta dem ur frysen för att avsluta matlagningen för din måltid, samling eller fest.

Du kan förbereda och frysa potstickers upp till tre månader innan du tänker laga dem.

Denna metod fungerar med både kött och vegetariska potatisar. Nu har du en mindre sak att göra före din fest eller ett hemlagat alternativ till butiksköpta frusna potstickers. Du vet vad som finns i dem och kan undvika matkänslighet för din familj eller vänner.

Vad du behöver för att frysa dina potatisar

Så här fryser du hemlagade potatisar för att laga mat senare

  1. Förbered potatisarna upp till matlagningssteget.
  2. Linjer ett bakplåt med pergamentpapper eller aluminiumfolie. Placera potten på bakplåten (stapla inte) och lägg i frysen.
  3. När potten är frusna, överför dem till en fryspås. Märka påsen med innehållet och det datum du frös dem. Du bör också notera ett "Best Used By" -datum i tre månader från det att du frös dem.

Potten kan frysas i upp till tre månader.

Koka potatisarna som vanligt, utan tina. Koktiden är dock lite längre än vanligt.

Hemlagad Potstickers Recept

Gör dina egna potatisar, du kan undvika livsmedelstillsatser och konserveringsmedel. Du kan också justera recept för att eliminera ingredienser för personer med matkänslighet och preferenser.

Medan det vanliga potstickerhöljet är gjord med mjöl, kan du kanske hitta glutenfria alternativ på marknaden. Men var noga med att använda tamari istället för vanlig sojasås för att undvika gluten.