Creamy Mint Butter Recept

Mint smaksatt smör, är det verkligen en sak? Användning av mint i smörgåsar, bröd och gelé var mer populärt hos våra morföräldrar än i vår, men smaken är lika distinkt och läcker nu som det då var.

Detta mint smörrecept använder färskt plockad mynt från trädgården och lite citronsaft för att ge den en extra tang. Du kommer att upptäcka att det smakar bra på fisk, rostat bröd och potatismos.

Hembakat mintsmör är otroligt lätt att göra och det är bara ett av de många blandade smörrecepten som har färska örter från trädgården. Det kan inte vara så mångsidigt som ett rosmarinsmör, men en smak är säker på att gnista nya idéer för att äta upp det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Cream ingredienserna tillsammans i en liten skål.
  2. Överför den till skålen eller behållaren som du ska lagra smöret i.
  3. Täck örtsmöret och förvara i kylskåp i 3 timmar före användning.

Myntsmöret kommer att behålla flera dagar. Om du inte har färsk mint till hands kan torkad mynta användas som ersättare. Använd samma mängd och smaka det, lägg till mer om du vill ha en starkare smak.

Mer hemlagad örtbutiker

Örter gör några av de bästa sammanslagna smörgåsarna och det är ett perfekt sätt att få ut mesta möjliga av dina trädplanter.

Alla dessa recept är lika lätt som mintsmöret, de lägger helt enkelt till en annan smak genom urvalet av örter.

Var inte rädd för att kombinera örter i ditt smörblandat smör eftersom det finns många bra smakkombinationer som kan förbättra den genomsnittliga smörbredden. Om du också vill vända någon av dessa smörgåsar till en fluffigare version som liknar steakhouse piskat smör , lägg bara till 2 matskedar vatten eller mjölk.

Förutom dessa smörgåsar är persilja och gräslök två populära örter att använda. Båda kommer att para bra med basilika och oregano också.