Easy Key Lime Pie Recept

Detta Key Lime Pie Recept kunde inte vara lättare att göra. Det börjar med en hemlagad eller förvarad graham crackerskorpa som är fylld med en nyckelkalkskurva gjord med sötad kondenserad mjölk och bakad i ugnen.

Friska nyckelkalkar är ofta svåra att hitta men flaskor med nyckelkalkjuice är lättillgängliga vid större livsmedelsbutiker bredvid citronsaften. Om allt annat misslyckas är det tillgängligt online. Läs mer om nyckellimer nedan.

Relaterat: Key Lime Pie Med Meringue eller Cream Topping

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, kombinera äggulorna och sötad kondenserad mjölk. Slå med en mixer i hög hastighet tills ljus och fluffig, ca 5 minuter. Gradvis slå i limejuice och limezest.
  2. Häll blandningen i skorpan.
  3. Baka vid 375 F i ca 15 minuter för att laga äggen. Kyl lite och kyl sedan.
  4. Servera med en piskad grädde eller vispad topping om så önskas.

Mer om Key Limes

Key Limes är infödda till Indo-Malayas regionen Asien.

De väckte sig till Nordafrika och Nära öst genom arabiska handlare och transporterades sedan till palestinska och medelhavs Europa av korsfararna. Columbus sägs ha tagit Key lime till Haiti (tidigare känd som Hispaniola), där spanska bosättare tog det till Florida.

Kalkarna fungerade bra i södra Florida, särskilt i Florida Keys som gav dem sitt gemensamma namn. Eftersom orkaner utarmat de flesta av Floridas grödor kommer idag de flesta nyckelkalkarna från Mexiko.

Nyckelkalkar är mindre än traditionella limer som ses i mataffären. De är tunnhudade och innehåller få frön. När gröna nyckelkalkar (en omognig frukt) mognar till en gul färg sänker surheten och ett sötare kött är resultatet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 214
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 126 mg
Natrium 140 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)