Karibisk Cornmeal Gröt Med Kanel Recept

Här är en lätt fem-ingrediens, femstegs recept för karibisk majsmjölgröt även känd som majsmjölpapp i Barbados och Jamaica eftersom det påminner om babymat.

Gröt är en häftklamma i många karibiska hushåll och en mängd porridgar är gjorda, inklusive de med majsmjöl, havre, sago (tapioka), växt, mjöl och korn. Kornmjöl, havre och sago är de mest populära i porridorna.

På grund av sin kvalitet i stick-to-ribs anses gröt vara en kroppsbyggare och är generellt tjock nog att äta med en sked. Serveras på morgonen eller på kvällen anses det som en måltid i sig. Varje hushåll har sitt eget recept. Medan kanel är den föredragna kryddan som valts för denna gröt, använder vissa människor även lövblad .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Till en medium skål, tillsätt majsmjöl och 1/2 kopp vatten. Rör och låt stå ostörd att suga i 5 minuter.
  2. Medan majsmjölet blötlägger, tillsätt de återstående 2 kopparna vatten till en medelstora kastrull tillsammans med kanelstaven. Täck och koka.
  3. När vattnet kokar, häll i blötmjölkad majsmjöl samt eventuell vätska i skålen till kastrullen. Sänk värmen till en simmer och vispa för att undvika klumpar.
  1. Koka täckt i 15 till 20 minuter.
  2. Ta bort potten från värmen, sötnos med socker och mjölk till smak, rör om tills det är fullt införlivat. Servera varma i uppvärmda skålar om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)