Bacon, Sallad, Tomat + Äggsmörgås - Aka BLTE

Vad gör BLT så bra? Är det helt enkelt den perfekta kombinationen av rökig bacon, skarpt och uppfriskande isbergssallat och saftiga tomater eller är det något mer? Kanske är det de nostalgiska egenskaperna som denna kära smörgås håller eller är dess unapologiska enkelhet som stannat konstant genom historien.

Oavsett orsaken kan vi alla vara överens om att denna smörgås är ganska perfekt när den är i sitt ursprungliga format men jag tror att jag har hittat ytterligare två tillsatser som kan göra denna mat ännu mer fantastisk. Försök att lägga till min doftande citron och basilika aioli tillsammans med ett stekt ägg och låt mig veta vad du tycker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att montera aioli. Piska tillsammans majonnäs, basilika, citronsaft och vitlöksklyfta och lägg åt sidan.
  2. Stek i en gjutjärnspanna över medelhög värme, vända ibland tills tills önskad sprödhet har uppnåtts.
  3. Ta bort bacon från pannan och stek ägget, solsidan upp i baconfettet.
  4. Ta bort ägget och lägg åt sidan.
  5. Ta båda bitarna av toast och lägg dem till baconfettad gjutjärnspanna. Låt varje skiva laga mat i några minuter på varje sida tills brödet blir gyllene och rostade.
  1. När de är krispiga, smutsa varje sida med aioli (mer eller mindre beroende på din kärlek till mayo) och på ena sidan laga sallat, tomat, bacon och stekt ägg. Smaka försiktigt upp smörgås med resterande bröd, så äggulan brister inte och serverar omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 593
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 225 mg
Natrium 661 mg
kolhydrater 91 g
Kostfiber 18 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)