Thai sallad med cashewnötter

Denna thailändska cashew sallad receptet är oerhört härlig - men du kommer inte att tro bara hur skrymmande tills du försöker det själv! Hela cashewnötter kombineras med gurka, morot, rödpeppar och thailändska örter . Den här sunda kombinationen kastas i en mycket lätt att göra, smakfull och fettfri thailändsk dressing.

Cashew sallad kan sättas ihop på bara 15 minuter, men smakar som om du spenderade mycket längre på att göra det. Det här är ett bra salladrecept som ska åtfölja någon måltid, men det är särskilt gott tillsammans med andra thailändska matfavoriter som thailändska grönsaksfjäderrullar , pumpa och sötpotatisarry och morotsoppa med ingefära och citrongräs.

Denna sallad görs enkelt vegetarisk genom att ersätta Golden Mountain Sauce eller sojasås för fisksåsen. Det kan också serveras som huvudrätt - lägg bara till några kokta räkor, grillad kyckling eller skivor med friterad tofu (om du är vegetarian).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör förbandet genom att blanda alla salladsdressingredienser tillsammans i en skål.
  2. Smaka test för surhet / spiciness, tillsätt mer socker om det är för surt för din smak, eller mer chili om det inte är tillräckligt kryddigt. Avsätta.
  3. Skiv gurkan och skär sedan skivorna i halva. Placera i en salladsskål.
  4. Tillsätt riven morot, cashewnötter, rödpeppar och vårlök.
  5. Häll dressingen över och kasta bra.
  6. Placera örter på en serveringsrätt och sked sallad över. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 615 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)