Psari Plaki Fish Recept

Termen plaki (plah-KEE) på grekiska används för att beskriva en maträtt som vanligtvis kokas med olivolja, tomater och grönsaker i ugnen. Till exempel kan du ha bönor "plaki" stil (kallad Gigandes plaki) eller i detta fall en bakad fiskplaki. (Fisk på grekiska är Psari, uttalad SAH-ree.)

Receptet fungerar bra med någon fast vit fisk - torsk, tilapia, hälleflundra, kolja eller vilken typ du kanske har tillgång till. Det kommer också bäst ut om du använder panko-brödsmulor, vilka är vita brödbaserade fläckiga brödsmulor vanliga i asiatisk mat, men nu mycket populärt i västerländsk matlagning. De har mer kropp än de grundläggande brödsmulorna och kommer att skapa ett skarpare resultat. Alternativt kan du göra dina brödsmulor genom att placera uppbrutna daggamla bröd i matberedaren och bearbeta tills småsmulor bildas (innan det blir pulver).

Detta är en lätt maträtt att montera och resulterar i en smaklig men lätt och hälsosam måltid. Det är utsökt vid rumstemperatur eller till och med kallt. Servera med lite fetaost och crusty bröd på sidan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna över medelhög värme och saut löken och selleriet tills det är mjukt, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och saut tills duftande, ungefär en minut.
  3. Tillsätt tärnad tomater och persilja i pannan och saut tills de flesta av vätskan absorberas. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
  4. Placera fiskfiléerna i en icke-reaktiv bakpanna eller keramikbager. Smörj dem med salt och peppar och strö med oregano på båda sidor.
  1. Tillsätt fiskfiléerna med lök- / selleri / tomatblandningen och täck vardera med två eller tre tunna citronskivor.
  2. I en liten skål, kombinera citronsaften och vinet och häll över filéerna och in i pannan.
  3. Tillsätt varje filé med sprinkling av brödsmulor och tillsätt resterande smulor till vätskan i pannan.
  4. Baka filéerna upptäckta i 30 till 40 minuter eller tills fisken flingar lätt med en gaffel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 500
Totalt fett 21 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 609 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 5 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)