Kinesisk Stir-Fry Nötkött Med Tre Grönsaker Recept

Detta recept på kinesiskt stekfrubiff med tre grönsaker har en intressant kontrast av texturer och smaksrätter med marinerade mjölkbiff stekad med bok choy, svamp och rödlök i en smakfull mörk sojasås med risvin eller sherrysås.

Det är inte bara det här läckra, men eftersom nummer tre symboliserar välstånd i den kinesiska kulturen anses det som en lyckad maträtt.

Det finns många typer av grönsaker som du kan ersätta för de tre som används här. Kom bara ihåg, om du använder hårda texturerade grönsaker som morötter eller broccoli, är det en bra idé att blanchera dem först innan du stekar med biffen. Annars skulle de inte laga mat när biffen är klar.

Om du bestämmer dig för att använda bok choy , separera blad och stjälkar som stalkerna tar längre tid att laga mat och bladen blir överkokta när stalkerna är färdiga.

Innan du börjar bereda denna maträtt, ta en titt på hur man rör om stekfett för att få några tips om hur det görs.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Marinade

  1. I en stor skål, vispa ihop 2 matskedar lätt sojasås, 1 matsked risvin, sesamolja och majsstärkelse.
  2. Lägg det skivade nötköttet till marinaden, belägg alla sidor och låt vila i 15 minuter.

Gör såsen

  1. I en liten skål, vispa ihop mörk sojasås, 2 matskedar lätt sojasås, socker och 1 msk vin. Blanda väl tills sockret är upplöst.
  2. Avsätta.

Stir Fry Dishen

  1. Värm en wok och tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm, lägg till biffen. Rör fräsch tills det är nästan kokt. Ta bort nötkött från wok och dränera på pappershanddukar.
  1. Rengör wok, spara sparar 2 msk matlagningssaft (eller mer om så önskas) för att lägga till såsen senare.
  2. Tillsätt 2 till 3 matskedar olja till wok. När oljan är varm, tillsätt vitlök och ingefära och rör om stekning kort.
  3. Lägg till 1/2 kopp hackade lökar och rör stek tills de är ömma, lägg sedan till bok choy stilkar. Rör lite längre, tillsätt sedan svampen och slutligen kastar boken.
  4. Skjut grönsakerna upp till sidan och rör om såsen och lägg den i mitten och vrid upp värmen. Skjut grönsakerna tillbaka i såsen och mixa bra.
  5. Återgå det kokta nötköttet till wok. Blanda väl och rör om gröna lökar om de används. Servera varmt med ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 514
Totalt fett 29 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 1,449 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)