Easy Chicken Pot Pie Casserole Recept

Tänk dig att kombinera två av våra favoritkomfortmjölkar, kycklingpottkaka och kyckling och dumplings. Det är i huvudsak all denna potatispottkasserolle och det är super lätt. Om du letar efter en snabb och näringsrik måltid att piska tillsammans på en upptagen natt, är detta ett perfekt val och din familj kommer att älska det.

Denna enkla kycklinggryta är en övertagande "omöjlig" pajametod som var så populär på 70-talet. Det är så enkelt, men ändå hjärtligt och fylligt. Det bästa kan vara att du kan anpassa det och använda ingredienser som du har i köket just nu.

Enkelhet är nyckeln här. Så mycket som du kanske frestas, rör inte lagren! Biscuitblandningen blåses upp för att bli en crusty topping som är mer av en kexpump än en pajskorpa. Det är verkligen en magisk maträtt och det kan snabbt bli ett häftigt recept för ditt hem.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F.
  2. Häll smält smör i en 9-by-13-tums gryta och vinkla för att jämnt täcka botten.
  3. Skär kycklingbrösten i 1-tums bitar och sprid jämnt över grytan.
  4. Strö med 1/2 tsk salvia, 1 tsk timjan, sedan peppar.
  5. Topp med frysta blandade grönsaker, lök och rostade paprikor.
  6. I en separat skål, vispa ihop bakblandningen, lökpulver och kvarvarande 1/4 tsk salvia och 1/2 tsk timjan. Använd en stor middagsgaffel, rör om mjölk tills den kombineras. Häll långsamt över kyckling- och grönsaksblandningen.
  1. Återigen, i en separat skål, vispa kycklingbuljongen och kondenserad kycklingsoppa tills den kombineras. Häll långsamt denna blandning jämnt över grytan.
  2. Slutligen toppa det med cheddarosten.
  3. Baka grytan i 35 till 40 minuter eller tills toppen är guldbrun.

Några tips och tricks

Du kan verkligen anpassa denna potten pajgryta för att passa vad du än har i kylskåpet. Ingen kyckling? Inget problem, ta bara ett annat kött. Har du inte alla grönsaker? Använd det du har! Det är ett mycket mångsidigt recept som snabbt kan kastas ihop och det kommer alltid bra ut.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 473
Totalt fett 33 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 407 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)