Thailändska Vegetarisk eller Räkor Vårrulls Recept

Ett gott thailändsk vegetariskt vårrullrecept som fyller med grönsaker och smak, detta recept är överraskande lätt att göra. Rullarna kan också göras med baby räkor och göra en stor aptitretare eller festmat.

Få lite hjälp med att rulla från dina barn eller gäster och du kommer att krossa på dessa läckra vårrullar på nolltid. Som en bonus är detta vårrullrecept också friskare och hälsosammare än vad du hittar i de flesta restauranger.

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du inte har stekat innan, är det bästa sättet att lyckas med att lägga lite vatten (i stället för olja) till pannan när den blir för torr. Hoppa även över chili peppar eller cayenne om du föredrar mycket milda vårrullar.

  1. I en liten skål, kombinera alla ingredienserna till stek-sausen. Blanda för att lösa upp sockret. Avsätta.
  2. Häll 2 matskedar olja och värme över medelhög värme i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt vitlök, galangal (eller ingefära), grönlök och chili peppar. Rörsteg ca 1 minut, eller tills doftande.
  1. Tillsätt kål, svamp och tofu (eller räkor). När du stekar steka tillsätt omrörningssåsen. Rörsteg 1 till 2 minuter tills grönsakerna har mjukat.
  2. Avlägsna från värmen och tillsätt bönspiror, kasta för att blanda. Gör ett smakprov för salt, tillsätt lite mer fisk eller sojasås om det inte är smakfullt nog.
  3. För att montera rullar lägger vi rullpåsar på en ren arbetsyta. Använd en slitssked för att dränera vätskan, sätt en hällande matsked fyllning på varje omslag (stora förpackningar kräver mer fyllning). Sprid fyllning längs omslagets bredd: Gör det 2/3 av vägen ner, närmare dig så det finns utrymme för att rulla det.
  4. Stänk lite av den färska korianderen och basilikan över fyllningen. Vik vänster och höger sida av omslaget över fyllningen. Lyft änden närmast dig och ta den över, rulla uppåt. Säkra genom att doppa fingrarna i lite vatten och vätta änden, "klistra" det stängs.
  5. För att steka vårrullarna häll ca 1 tum olja i en wok eller djupsidig stekpanna över medelhög värme. När oljan börjar bilda ormliknande linjer över botten av pannan, betyder det att oljan börjar värma upp. För att testa om det är varmt nog, doppa ett hörn av en fjäderrulle i oljan. Om det börjar sitta och laga mat är oljan klar.
  6. Med hjälp av tång placerar vi rullar i oljan, så att de kan steka ca 1 minut på varje sida. Vårrullarna är färdiga när de blir ljusa till medelstora guldbruna. Placera på pappershanddukar (eller en ren diskhandduk) för att tömma medan du slutar steka resten.
  7. Servera vårrullar medan de fortfarande är heta med thailändsk söt chili sås .

En enkel dipsås

Det är lätt att göra ett snabbt alternativ till den söta chilisåsen för doppning av vårrullar. Blanda 1/3 kopp plommonsås med 3 matsked sojasås. Tillsätt färskskuren röd chili eller torkad krossad chili efter önskemål.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 79
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 408 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)