Thai röd curry med kycklingrecept

Detta recept är aromatiskt och överdådigt och kan göras mildt till rött hett, beroende på din krydda-o-meter. Det börjar med en hemlagad thailändsk röd currypasta som enkelt kan sättas ihop med din matprocessor eller mixer. Lägg till kokosmjölk, kyckling och grönsaker, och du har en hjärtuppvärmande curryfat som väcker dina sinnen och ökar ditt humör. Observera att även om denna matlagning traditionellt hade varit simmerad över en eld eller kamin, har vi anpassat det för att lagas i ugnen, så att du kan fortsätta med din dag. Använd gärna den traditionella metoden om du föredrar att suga upp maträtten i en wok eller gryta på ugnen (se anvisningar under recept).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Sätt kycklingbitarna i en ganska stor gryta.
  2. Placera alla currysåsingredienser i en matberedare eller mixer. Bearbeta bra. Häll karrysås över kyckling. Lägg till hackad aubergine (om du använder), plus kaffirlimeblad / löklök och kanelpinne, blanda allt i såsen. Täck och baka 45 minuter vid 350 F. Obs! Om du föredrar mer sås, lägg till 1/4 till 1/3 kopp godsmakande kycklingslager. (* Om du föredrar att laga denna curry på din stovetop, se instruktionerna nedan.)
  1. Ta av skålen från ugnen. Tillsätt paprika och tomat, rör om dem i såsen. Återgå curry till ugnen i 15 till 20 minuter, eller tills både kyckling och grönsaker är väl kokta.
  2. Gör ett smakprov, letar efter en balans av smaker. Om inte salt eller smakfull nog, lägg till upp till 1 matsked mer fisksås. Om du är för salt, lägg till mer färsk limejuice. Om det är för surt, lägg lite mer brunt socker. Om du är för kryddig, lägg till mer kokosmjölk. Om inte kryddig nog, lägg till några färskskurna chili eller torkad krossad chili.
  3. Överför curry till en stor serveringsskål. Stänk generöst med hackad färsk basilika och koriander och servera med massor av thailändsk jasminris .

* Stovetop metod: För att laga denna curry på din spishäll, kombinerar du sås och kyckling bitar (plus lime blad och kanel) i en wok, stekpanna eller stor kruka. Koka upp en mild koka. Minska värmen till medium låg, täck och simma 30 minuter, omblandning ibland. Tillsätt grönsaker och fortsätt simmera ytterligare 15 minuter, eller tills både grönsaker och kyckling kokas. Följ receptet ovan för att avsluta maträtten.

Mer thailändska röda curries att prova!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 576
Totalt fett 31 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 1,067 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 10 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)