Boneless Pork Chops med äpplen och Tranbär

Dessa enkla köttfärsskivor får gott om bra smak av hackade äpplen och torkade tranbär, tillsammans med några kryddor och brunt socker.

Servera koteletterna med fyllning eller bakad potatis , tillsammans med gröna bönor eller ångad broccoli och en kastad sallad. Tranbärsrätter skulle vara läckra med kakorna också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna, värm smör över medelvärme. Tillsätt lök och sauté i 4 till 6 minuter, eller tills det är lättbrunet. Ta bort löken på en tallrik och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt olivolja till stekpannan.
  3. Stänk fläskkotletter med salt och peppar och skrapa sedan i mjöl. Bruna fläskkoteletterna i den heta olivoljan i ca 2 minuter på varje sida.
  4. Samtidigt kombinerar de hackade äpplen med citronsaft, äppelcider, brunt socker och kryddor.
  1. Häll äppelblandningen över fläskkoteletterna och lägg löken tillbaka till stekpannan; bringa till en simmer. Minska värmen till medium-låg och simma, avtäckt, i 5 minuter, täck sedan pannan och låt sjuda i 20 minuter längre.
  2. Rör i tranbär och fortsätt att laga mat i en minut eller två, tills den är uppvärmd genom.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 643
Totalt fett 32 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 181 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)