Choklad och Coconut Turron - Turrón de Coco

Turrón är en spansk konfekt , traditionellt gjord av nougat och nötter, som ofta uppskattas vid julen. Turron kan vara mjuk eller hård, och finns idag tillgänglig i många sorter. Behandlingen har utvecklats till andra inkarnationer som den har gjort sin väg runt om i världen. I Peru är turron de doña pepa till exempel smaksatt med anis och består av kakor bundna ihop med en klibbig sirap.

Denna mjuka och chocolatey turrón har en chokladbas fylld med kokosnöt och smuliga kakor, och toppas med ett lager av vit choklad och rostad kokosnöt. Godiset kan skivas i vackra barer och håller det bra, så det är idealiskt för gifting.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj lätt en 8-tums torgkaka och låt botten av pannan med pergamentpapper. Smulda kakorna, inte för fint.
  2. Smält chokladfläsk, smör och majssirap över låg värme i en medelstora kastrull, rör om ofta tills den är jämn. Ta av blandningen från värmen och rör om en nypa salt och vanilj. Rör i 2/3 kopp kokosnöt och smuliga kakor. Sprid chokladblandningen jämnt i den beredda pannan och lägg i frysen tills den är fast.
  1. Förvärm ugnen till 300 grader. Skaka de resterande 1/3 koppen kokosnöt tills den är lättbrunad, rör om ibland. Titta kokosnoten försiktigt för att förhindra bränning. När det är lätt brunt, ta av kokosnöt från ugnen och lägg åt sidan för att svalna.
  2. Smält 2 msk avkortning i en liten kastrull över låg värme. Tillsätt den vita chokladflisen och rör om låg värme tills den smälts. Sprid den vita chokladblandningen jämnt över chokladblandningen. Stänk den rostade kokosnoten över toppen, tryck den lätt in så att den klibbar den vita choklad.
  3. Koka tills det är fast, skära sedan turronen i rektangulära bitar för att servera. Förvara turronen ordentligt in i kylskåpet och låt den komma till rumstemperatur före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 19 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)