Thai Beef Red Curry

Detta thailändska biffcurryrecept kan göras med nötkött, lamm eller till och med bison. Eftersom currysåsen är gjord från början, är den alltid fräsch och frisk. Det är också en överraskande enkel curry att sätta ihop, och också mycket flexibel. Ett alternativ är att lägga till ditt val av grönsaker - istället för potatis, fungerar aubergine bra i denna curry, liksom okra. Och för dem som gillar sitt köttmjöl, finns det ett tips längst ner i receptet som hjälper dig att uppnå mycket ömma resultat. Hoppas du gillar det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla "Curry Sauce" -redienser tillsammans i en matprocessor eller blandare, och bearbeta tills de är väl blandade. Avsätta.
  2. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt olja och virvla runt till kappa, lägg sedan lök och vitlök. Rörsteg 1 minut, lägg till biffen och rör om 1-2 minuter.
  3. Lägg till beredd karrysås, limeblad och kanelsticka. Rör väl och sätt till en mild koka (om den är för tjock, lägg till 2-4 matskedar vatten eller lager).
  1. Minska värmen till medellång, så curry försiktigt simmar. Täck och simma 7-8 minuter, omblandning ibland. Tillsätt potatis och hela kumminfrö och fortsätt simrera tills potatisen är mjuk nog för att genomborra med en gaffel (ca 10 minuter). Slutligen lägg till tomaterna och låt dem simma tills allt är väl kokt (5-7 minuter).
  2. Minska värmen till låg och tillsätt den sista 1/3 burken kokosmjölk, omrör för att införliva. Smaka-test karryen. Om inte salt eller smakfull nog, lägg till lite mer fisksås. Om du gillar det sötare, lägg till lite mer socker, eller lägg till mer chili om du gillar det spicier. Om du är för salt eller för söt, lägg till en klämma av kalk eller citronsaft.
  3. Servera med vanlig thailändsk jasminris och njut!

För mer Tender Beef: Min man gillar nötköttet på den sejda sidan, medan jag gillar mitt mycket ömt. Om du är en anbudsfläkt är här ett extra steg som är värt ansträngningen: I stället för att skära nötköttet, placera hela biten i en kruka och täck med biff eller kycklingslager. Koka och simma 20 minuter till en halvtimme. Skär sedan upp det (jag använder kökssax för detta) i bitar och starta receptet (som skrivet ovan) härifrån. Nötköttet kommer att bli mycket mer ömt på så sätt. Jag häller också lite av matlagningen i curry för extra smak. Hoppas du gillar det!

Andra grönsaker som fungerar bra i denna Curry: Aubergine hackad i bitar av bitar, gröna bönor och okra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 572
Totalt fett 26 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 1,035 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 9 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)