Papa a la Huancaina - potatis i kryddig ostsås

Papa a la Huancaína låter exotiskt - men det är helt enkelt kokta potatis täckta i en kryddig ostsås. Skålen härstammar i Huancayo-regionen i Peru.

Denna potatismaträtt serveras typiskt kall som en första kurs eller lunchrätt, men det fungerar också som en maträtt till middag. Det är utsökt med gula eller vita potatisar. Om du föredrar en spicier sås, lägg till en extra gul chili pepper - aji amarillo .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor kruka med saltat vatten till kokning och tillsätt potatisen.
  2. Koka potatiserna tills de är mjuka när de genomborras med en gaffel, ca 15-20 minuter.
  3. Töm vattnet från potatis och låt dem svalna.
  4. Skiv potatisarna och ordna på toppen av salladsbladet.
  5. Häll Huancaina sås över potatis och garnera med skivor hårdkokta ägg och svarta olivhalvor.

Betjäningsförslag

Papa a la Huancaina är en rik, tillfredsställande komfortmat, som makaroner och ost i USA - men spicier och serveras kallt.

Servera det varmt eller kallt som huvudrätt med en sida av grön sallad, rostade bröstspiror eller ångad broccoli eller gröna bönor. Smaka grönsakerna med vitlök och chilipulver, röda pepparflingor eller chili peppar för att komplettera potatisen.

Det gör också en läcker och fyllande sidrätter för kötträtt. Cheesy sås parar alltid bra med biff. Servera med broiled biff - en billigare skiva som flatiron, flank, kjol eller hängare kan vara allt du behöver för en avslappnad måltid med ostliknande potatis och nötkött. Denna potatismaträtt ökar också intresset för en meatloaf-middag och är en fin twist på de vanliga rostbiffens sidor. På sommaren gör denna kalla, ostliga potatisrätt för en intressant sida till hamburgare.

Denna potatisrätt är så mångsidig att den också är smaklig med kyckling eller fiskförrätter. Rostad, stekt eller broiled kyckling och stekt, broiled eller bakad flounder eller sula är lika läckra partners. Kyckling och fisk är lättare än nötkött och låt de ostliga potatiserna gå i centrum.

Servera varma eller kalla beroende på säsongen och huvudrätten; Om du serverar det varmt, använd inte salladsbladen eller äggen. Par med samma gröna grönsaker som du skulle om potatiserna var huvudrätten.

Denna typ av maträtt och olika ackompanjemang går bra med öl, stout eller lager. Om du föredrar vin, gå till stora röda som merlot, malbec och cabernet sauvignon med nötkött måltider och torra vita som sauvignon blanc eller chardonnay med kyckling och fisk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 366
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 69 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 76 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)