Chilensk stil i potten: Carne Mechada Chilena

Carne Mechada kan betyda olika saker i olika delar av Latinamerika. I Venezuela är carne mechada det strimlade nötköttet som är en väsentlig del av den berömda nationalrätten, pabellón criollo . Verbetet Mechar betyder att saker, eller i kulinarisk användning, kan det innebära att smaka något med bacon, vilket är anledningen till att carne mechada också kan beskriva en stek som har fyllts med bacon och / eller grönsaker.

Den här versionen av carne mechada är beredd på chilensk stil, vilket väldigt liknar den traditionella nordamerikanska grytan. Om du vill fylla grillen med bacon och grönsaker kan du koka stora hål i chuckbrädet och placera lite av bacon, vitlök, lök och andra grönsaker innan du lagar mat. Jag föredrar att bara använda lite baconfett för att bruna köttet och mjukna grönsakerna, vilket verkar lättare.

Matlagningsvätskan är reserverad och gjord till en riksås för att skinka över köttets övre skivor. Servera carne mechada med rostad eller potatismos för att suga upp såsen. Carne mechada används ofta för smörgåsar och empanadas i Chile, så om du slutar med rester, använd en marraqueta - den berömda chilenska franska brödrullen - för att göra en läcker mechadasmörgås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Generöst salt och peppar grillat på alla sidor. Skala och skiva lökarna i tunna skivor. Hacka vitlök. Skala och skör morötterna i tvärsnitt. Hacka paprika. Tvätta och skiv svampen.
  2. Placera bacon i en holländsk ugn eller annan tung pott som är tillräckligt stor för att hålla steken. Brun baconet över medelvärme tills det är krispigt. Ta bort bacon från potten och reservera det återgivna fettet i potten.
  1. Vrid värmen upp till medelhög och bröda grillen på alla sidor. Ta bort grillen på en tallrik och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt grönsaker i kruken tillsammans med aji panca-pasta och 1 tsk vitlöksalt, och koka över låg värme tills lök är mjukt och doftande eller ca 5-8 minuter.
  3. Tillsätt nötköttet tillbaka till kruken (placera ovanpå grönsakerna). Häll det röda vinet över köttet och simma upptäckt tills det mesta av vätskan har kokat bort.
  4. Tillsätt biffbuljongen, täck och simma över låg värme i 30 minuter. Vrid steken över och simma i ytterligare en timme, eller tills nötkött är mycket ömt. Stäng av värmen och vänster rostkyld i vätskan i ca 20 minuter.
  5. Ta bort kött på en tallrik eller skärbräda. Häll matlagningsvätska genom en sil, reservera vätska och kassera grönsaker. Placera majsstärkelse i en liten skål. Vispa 1/4 kopp buljongen i majsstärkelsen tills den är jämn. Avsätta. Häll återstående reserverad buljong i en stor stekpanna och sätt till en simmer. Vispa i majsstärkelseblandningen. Smörj buljongen tills den är reducerad och förtjockad, ca 10 minuter. Smaka på kryddor och krydda med salt och peppar efter behov.
  6. Skiv grillen över kornet i tunna skivor och lägg skivor i såsen för att värma dem. Servera varma, med extra sås på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 558
Totalt fett 25 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 149 mg
Natrium 906 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 6 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)