Thai Penang Red Curry Paste Recept

Denna läckra thailändska röda currypasta receptet kommer från södra Thailand och bär med sig smaker från Malaysia, Burma och till och med Indien. Denna version är från Penang, en stat i norra Malaysia. Den har några extra ingredienser för att göra den ännu mer smakfull än den vanliga röda karrypastaen.

Prova den här hemlagade thailändska röda currypastaen med ditt val av nötkött, kyckling, tofu, vetegluten eller bönor och grönsaker - du kommer att älska dess doft och unika blandning av smaker. Det är lätt att göra med en matprocessor eller mixer. När du har skapat din egen färska pasta kan du aldrig köpa den redan förberedd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser (utom garnering) i en matberedare.
  2. Bearbeta bra för att bilda en pasta.
  3. Använd för att göra en stor curryrätt.
  4. Du kan lagra pastaen i kylskåpet i en sluten behållare i upp till 10 dagar eller frysa den.

Använda Penang Red Curry Paste

  1. Lägg till upp till 1 mer kan kokosmjölk till pastaen om du vill skapa en karrysås som ska användas på kött, fisk, tofu eller grönsaker.
  2. Lägg till kött, fisk, tofu, vetegluten, bönor eller grönsaker och laga mat i en wok eller stor stekpanna eller en täckt gryta i ugnen.
  1. Baka köttbaserad Penang Curry vid 375 F i minst 1 timme, eller tills köttet är bra gjort.

Garnera din Penang Curry Dish med färska basilikablad. Obs! För fullständiga instruktioner om hur man gör en curry från en pasta, se Penang Red Curry Recipe .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 216
Totalt fett 11 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 842 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 10 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)