Vad är burfritt ägg?

Vad Cage-Free betyder och betyder inte

Allt fler ägg på marknaderna har etiketten "burfritt" stämplat på kartongen. Moniker låter säkert bra - vem vill tänka på att vara i en bur, trots allt men vad betyder etiketten egentligen?

"Cage-free" markerad på en kartong med ägg innebär helt enkelt att hönorna som lägger dessa ägg inte hålls i burar. Återigen låter det bra, men etiketten har en ganska begränsad juridisk definition och vissa jordbrukares praxis följer bara lagens bokstav göra denna fråga mer komplicerad så att du kanske tror.

Grunderna för "Cage-Free" ägg

I teorin är hönorna som lägger ägg märkta "burfria" fritt att gå runt hönshuset, att sätta på ägg i häckar och att lägga ägg i boet.

Detta står i stor kontrast till de flesta lägghönor, som hålls i burar så små att de inte helt kan öppna sina vingar, mycket mindre gå eller flytta sig om.

Det bästa fallet Scenario

Kanske har ägget märkta "burfritt" också "fritt område" på dem och kommer från hönor som tillåts utomhus mer eller mindre på vilja, åtminstone under dagen. De kan till och med ha haft grönt betesmark att utforska, så att de kan uppvisa det naturliga beteendet hos jakt-och-pecking för frön och insekter som växer i gräset.

"Cage-Free" vs "Free Range"

"Cage-free" betyder att hönsna fick vandra fritt, men den vandrande kan begränsas till ett hönshus. Hönorna kan fortfarande leva i överfulla och ohälsosamma förhållanden. "Free Range" -märkningen kräver att hönsna ska tillåtas utanför.

Med det sagt, hur mycket tid de tillåts ute och villkoren för det yttre området är inte definierade, så det är möjligt att ett trångt hönshus skulle ha en liten dörr i ena änden som leder till ett litet betongutrymme som hönsna teoretiskt är tillåtna in i men som i praktiken inte är mycket av en förbättring.

"Cage-Free" vs "Pastured"

"Pastured" har ingen juridisk definition eller tredjepartsverifiering, men brukar vanligtvis användas av småbönder som höjer sina kycklingar på naturliga betesmarker i ett hönshus på natten och roaming på betesmarker på dagen, jagar och pekar på maten och uppvisar andra naturliga beteenden.

"Cage-free" ägg är också ganska allmänt tillgängliga på vanliga livsmedelsbutiker, till skillnad från de mindre vanliga " betesade äggen ".

Verkligheten av "burfritt" ägg

Med det sagt, "burfria" kycklingar hålls i hönshus, ofta i trånga förhållanden, och kan eller kanske inte ha tillgång till utomhus eller betesmark. Utan andra eller ytterligare etiketter förklarar hur hönorna som lade ägget upp, är "burfritt" bättre än ingenting, och är ett starkt bättre val än de flesta kommersiella / industriella ägg, men de är inte guldstandarden.

Varför Äggetiketter

För dem som söker den bästa kvaliteten av ägg från hönor som får uppvisa naturliga beteenden, får ägg från hönor upptagna av småbönder, som kanske kan bjuda in dig att besöka sin gård, så stolta är de hur de behandlar sina djur, kommer att visa sig vara en uppenbarelse. Eftersom hönsna fick få lite av deras kost från grönar och växter och insekter, är deras äggula inte bara gula, utan räcker mot en ljus, solig, nästan orange färg.

De vita är fulla studsar. De har en intensiv äggig smak och färg som gör någon äggskål, även ett ödmjukt , kokt eller hårdkokt ägg, glans.

Åtminstone innebär det att man får "burfritt" ägg genom att ha undvikit att stödja det värsta av äggindustrin är alltför vanliga metoder.