Little German Donuts (Schmalzkuchen) Recept

Gå igenom någon av gatu mässor i Tyskland och du kommer att mötas av doften av småtyska munkar som kallas schmalzkuchen (bokstavligen "lard cake"). Dessa härliga bakverk är gjorda med en citron- och vaniljesmakad jästeg som stekas i gyllene puffar. Eftersom degen innehåller inget socker (jag har inkluderat 3 matskedar socker i mitt recept), sänker leverantörerna rikligt konfektörsocker över heta fettkakor.

Dessa munkar är traditionella vid festivaler på vintertid, särskilt i norra Tyskland och nu kan du göra dem hemma för familjen. Ät dem inom några timmar med stekning, eftersom de, som de flesta hemlagade munkar, snabbt blir inaktuella.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera allt mjöl i en skål och gör en brunn i mitten. Häll den varma mjölken i brunnen, strö över jäst på toppen och tillsätt en nypa socker. Rör mjölken lite, täck sedan med en ren kökshandduk och låt den stå i 10 minuter.
  2. När mjölkblandningen börjar skumma, tillsätt ägget, resten av det granulerade sockret, vaniljssockret, smöret, citronskalan och saltet. Blanda med en stor sked eller på mixern med en degkrok tills degen kommer ihop för att bilda en boll. Lägg till lite mer mjöl, om det behövs.
  1. Knippa degen tills en mjuk, slät boll kan formas. Smörj eller olja bollen, placera i en liten behållare och låt höjas, täckt, i 20 minuter eller så. Degen kommer inte att ha ökat avsevärt.
  2. Lätt mjöl ett skärbräda och klappa degen i en rektangel. Rulla ut till 1/2 tum / 1 cm tjock. Klipp degen i rektanglar (eller diamanter), ungefär 1x1 1/2 tum / 2x3 cm stor, med hjälp av en pizzaskärare eller bänkskiva.
  3. Värm 2 tums olja i en lagerpanna eller annan stor, djup kastrull. Det borde finnas ytterligare 2 tums clearance över det.
  4. Om du använder en djupfettfrysare följer du tillverkarens instruktioner. Oljan bör värmas upp till 365 grader F. Använd en friterad termometer för att kontrollera.
  5. Stek munkarna i 4 till 5 satser i 1 1/2 minuter eller tills undersidan blir gyllenbrun. Vrid dem (endast en gång!) Och steka i ytterligare 1 1/2 minuter tills det är guldbrunt på andra sidan. Ta bort från hett fett och dränera på pappershanddukar eller brunt papper (livsmedelspåsepapper).
  6. Sikt konditori socker över toppen och äta medan det fortfarande är varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 30
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 39 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)