Äkta Thai Satay

Det är satay, och då är det riktigt satay. Om du aldrig har haft de riktiga grejerna kommer du att bli kär i den saftiga smaken av detta speciella thailändska satayrecept.

Strimlor av kyckling eller nötkött marineras i en speciell thailändsk pasta - såvida du inte går med vegetarisk version - spetsad och grillad eller smakt i ugnen. Det serveras sedan med hemlagad jordnötsås för den ultimata smakupplevelsen.

Satay gör en bra festmat och barnen kommer att älska det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör marinaden genom att placera citrongräs, sjalottenlök, vitlök, chili, galangal eller ingefära, gurkmeja, koriander, kummin, sojasås, fisksås, brunt socker och olja i en matberedare eller helikopter. Bearbeta bra.
  2. Smaka-test marinaden. Du ska smaka söt, kryddig och salt. För att Satay ska smaka sitt bästa ska de starkaste smakerna vara söta och salta. Lägg till mer socker eller mer fisksås (i stället för salt) för att justera smaken. Du kan också lägga till mer chile om du vill ha det spicier.
  1. Klipp biff eller kyckling i små bitar eller remsor-tunnare är bättre. Placera i en skål och häll marinaden över. Rör om att kombinera.
  2. Tillåt minst 2 timmar för marinering eller längre (upp till 24 timmar).
  3. När du är redo att laga mat, torka köttet på spettarna. Fyll upp till 3/4 av spett och lämna den undre halvan tomma så att persongrillen har ett "handtag" för att enkelt vrida satayen.
  4. Grilla satayen, rosta första gången du vrider den med lite av överbliven marinaden från skålen. Beroende på hur tätt ditt kött är, bör satayen göras på 10 till 20 minuter.
  5. Servera med thailändsk jasminris och thailändsk jordnötsås för doppning. För extra speciella tillfällen, servera med thailändsk kokosnötris .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 788
Totalt fett 43 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 1 799 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)