Thai Chicken Fried Rice med Basil och Lime Leaf Recept

Denna thailändska ta på kycklingfryst ris är så bra och super lätt att förbereda. Mycket aromatiskt, det här stekt risreceptet innehåller färsk basilika och limeblad för en utsökt smak som är ett stort steg ovanför vanligt. Om du inte har kalkblad, kan du enkelt ersätta 1 tesked riven limezest för detta recept. Lägg till massor av färsk basilika och du kommer att ha underbart stekt ris som är gott nog att tjäna kungen av Siam själv!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder kvarvarande (kallt) ris, sätt det i en blandningsskål och drizzle över 1/2 till 1 matskedolja. Arbeta olja med fingrarna, bryt ut några klumpar för att få enskilda korn. Avsätta.
  2. Blanda alla ingredienser med rostfri sås ( kycklingfisk , fisksås, sojasås, socker och chili sås) tillsammans i en kopp och lägg åt sidan. Lägg 2 matskedar olja i en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och skalot och rör 30 minuter.
  1. Tillsätt kyckling- och kalkbladremsor (eller limezest ) och rör stek 3 till 4 minuter, eller tills kyckling kokas. När wok eller pannan blir torr, lägg till lite av den extra kycklingmassan, 1 till 2 matskedar åt gången, för att hålla ingredienser steka snyggt.
  2. Skjut in ingredienser på sidan av wok / pan och drizzle lite olja in i mitten. Krypa ägget i det här rummet och rör om i steket för att krympa det (det tar bara några sekunder). När ägget är kokt, kombinera det med övriga ingredienser.
  3. Tillsätt nu riset och häll över rostfryst sås. Använd en scooping rörelse (scooping upp från botten av wok), rör-stek riset tillsammans med andra ingredienser. Wok ska vara varmt och torrt vid detta tillfälle - medelhög värme. Fortsätt stekning på detta sätt tills riset är varmt och med en konsekvent färg (5 till 7 minuter). Avlägsna från värme.
  4. Tillsätt vårlök och färsk basilika och kasta. Gör nu ett smakprov för salt och smak, tillsätt mer fisksås (i stället för salt) tills önskad smak uppnås. Om du är för salt, lägg till en klämma av limejuice. Om det är för surt, strö över lite mer socker.
  5. Stänk mer färsk basilikan över innan du serverar. Om så önskas, servera med thailändsk chili sås på sidan (för en hemlagad version, se Thai Chili Sauce Recept ).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1968
Totalt fett 56 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 366 mg
Natrium 1,688 mg
kolhydrater 234 g
Kostfiber 10 g
Protein 123 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)