Tex Mex Grillad Kyckling

Detta fantastiska recept på Tex Mex Grillad Kyckling är belagd i varma kryddor, grillad till saftig och ömt perfektion, och serveras med cool salsa. Den är lagad på George Foreman , eller dubbel kontaktgrill , så det kokar på halva tiden som det skulle ta i stekpannan, under pommes frites eller på en grill.

Du kan göra denna kyckling så kryddig eller mild som du vill. Om du gillar riktigt varm mat, lägg till lite mer cayennepeppar eller krossade rödpepparflingor. Tillsätt en malet jalapeño peppar eller två, och öka mängden chili pulver. Mild eller varm salsa fullbordar denna maträtt.

Denna kyckling skulle vara läckra toppad med ost om du skulle vilja. För att göra detta, när kycklingen är grundligt och säkert kokad, ta bort från grillen, sätt på en ren tallrik (INTE den platta du brukade hålla den råa kycklingen) och lägg den med en skiva ost. Pepper Jack, Monterey Jack, eller Cojack skulle vara utsökt. Skydda med folie och låt stå i 5 minuter. Detta kommer att låta osten smälta och låta juicerna i kycklingen omfördelas.

Servera sedan, över varmt kokt ris eller med uppvärmd mjöl eller majs tortillas. Detta enkla och kryddiga recept kan serveras med en grön sallad kastad med avokado och skivad sommar squash och lite färsk frukt, kanske i en gelatinsalad . Någon kall öl eller iste skulle vara ett bra ackompanjemang.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera kycklingen i en kraftig blixtlåssäck.

2. Kombinera kummin, chilipulver, cayennepeppar och vitlöksalt i liten skål och blanda väl. Strö över kyckling i påse och kasta till kappa. Drizzle med olivolja och kasta igen.

3. Seal väska och massage det för att arbeta kryddorna i kycklingen. Placera sedan påsen i en skål eller skål och kyl i en timme.

4. Förbered och förvärm dubbelsidig eller dubbel kontaktgrill .

5. Grilla kycklingen på dubbelgrillgrillen i 4-6 minuter tills den är kokt till 160 ° F mätt med en tillförlitlig termometer.

6. Eller grill kycklingen på en förvärmd utomhusgas- eller kolgrill i 8-11 minuter, vrid en gång tills juicerna är klara när du prickat med gaffel och kycklingen når 160 ° F.

7. Placera kycklingen på en ren tallrik och täck med folie. Låt stå i fem minuter och servera sedan med salsan.