Tangy Kumquat Bundt Cake med glasyr

Jag har aldrig betalat mycket uppmärksamhet åt kumquats tills mina svärföräldrar flyttade till centrala Florida. Det fanns ett kumquatträd som växte strax utanför fönstret för gästrummet. Kumquats är ljusorange och har ungefär samma storlek och form som en druvtomat. Bara så du vet, när du har ett kumquatträd slutar du göra mycket godis med denna citrusfrukt. Det här är bara en av de recept som min svärmor har fastställt för oss.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F. Smörj och mjöl en 12-kopps bundt kaka pan eller 12-1 cup mini bundt kakor kakor. I en medium skål, kombinera mjölet, saltet, bakpulveret, bakpulver och slipat ingefära med en trådvisp. I en stor skål, grädde 1/2 kopp smör och granulatssockret. Tillsätt ägg en åt gången, blanda efter varje ägg. Torka äggblandningen tills den är väl kombinerad. Slutligen slå i 1-1 / 2 kopparna Kumquat Puree .

När du kombinerat, börja gradvis tillsätt mjölblandningen. Integrera mjöl helt i kumquatblandningen. Med dina händer, krossa 1/2 kopp av mandelarna. Rör om i nötterna i tårtan. Häll Kumquat Bundt Cake smeten försiktigt i den färdiga panelen.

Baka kakan i 50 till 60 minuter tills kakttestaren är ren. Kyl det i pannan på ett trådställ i 10 minuter. Ta av kakan från pannan och helt kyla den innan du lägger glasyren.

Glasögon

För att göra glasyren smälta och kyla resterande 2 matskedar smör. I en medium skål, kombinera smält smör, 1/4 kopp kvar renade kumquats, allt pulveriserat socker och 1 tesked citronsaft. Rör om blandningen tills sockret är helt smält. Lägg till lite vatten, om det behövs för att få en bättre drizzling konsistens. När den korrekta konsistensen är uppnådd, torka glasyren på Kumquat Bundt Cake. Stänk de resterande 1/2 koppen (oskärmad) mandelskivor på toppen.

Mer Bundt Cake Recept

Tasty Sour Cream Chocolate Chip Cake
Detta är en bra bundtkaka som är gjord med stora chokladflisar och det är inte så sött.

Bountiful Blackberry Bundt Cake
Vill du ha en blast från det senaste receptet? Här är det. Denna kaka får det mesta av sin blackberry smak från blackberry gelatin.

Brown Sugar Pound Cake
Denna tårta smakar så rik på grund av allt brunt socker och karamelsammsås som ligger på toppen.

Fudge Cake Legendary Tunnel
När folk tänker på bundtkakor, den här första kakan som de tänker på är den här tårtan. Det var det som gjorde bundtkakan så populär.

Bodacious Blueberry Bundt Cake med Orange Glasögon
Jag vet inte vem som kom med blåbär-orange kombinationen, men de borde vinna och tilldela. Varken smak över styrka den andra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 388 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)