Användning av ren natursoda för matlagning

Baksoda är utmärkt för bakning och köksrengöring

Bakpulver är ett utspädningsmedel som används i matlagning och bakning för att göra matuppgången. Det är också känt som bikarbonat av soda och natriumbikarbonat. Bakpulver finns i alla levande saker för att ge en naturlig pH-balans. Användning av ren natron för att laga mat är en populär applikation för detta material.

Först en snabb kemi lektion på bakpulver. Det hjälper matuppgången genom att släppa ut koldioxidbubblor.

Detta expanderar degen eller smeten, vilket ger en fluffig produkt. Det bildar konsistens och spannmål i pannkakor, kakor, bröd och andra livsmedel.

När det blandas med sura föreningar som kärnmjölk, ättika, yoghurt eller citronsaft, kommer det att skapa reaktionen som släpper ut koldioxiden.

Användning av ren natursoda för matlagning

Förutom att vara en populär ingrediens som finns i många bakningsrecept kan man ha bakpulver till hands, om det finns en köksbrand. Har du ett litet fett eller en elektrisk eld? Kasta lite natriumbikarbonat på den. Använd inte den på djupfryarbränder, eftersom gasutsläppet kan orsaka en skadlig splash. Scuff-märken på golvet eller fettutsläpp kan rengöras genom att sprinkla bakpulver på området och torka upp det med en varm, fuktig tvättduk eller handduk.

Baksoda i köket

Här är några fler saker att veta om natron, och hur man använder den i köket - även om du inte förbereder en måltid.

Recept som använder baka soda

Bakpulver är en populär ingrediens i många recept, inklusive dessa:

  1. Colossal Double Chocolate White Chip Cookies
  2. Hershey Bar Cake
  3. Blueberry Bundt Cake
  4. Banankaka
  1. Irsk Soda Bröd