Lima Beansoppa med skinka

Lima bönor är populära i södra staterna, och du hittar dem i många klassiska rätter. De serveras som en maträtt eller huvudrätt på egen hand eller som en succotashblandning av grönsaker. De är också bra i en stor soppa eller gryta.

Denna lima bönsoppa innehåller skinka, grönsaker och komplementära kryddor. Frossna baby lima bönor är det bästa valet för denna soppa, men kokta torkade baby limabönor är också ett bra alternativ. Se anvisningarna för att laga torkade baby limabönor.

Tillsammans med de tärlade morötterna, överväga att lägga 1/2 kopp tärnad selleri för extra smak. Tärnad rutabaga gör också ett bra tillägg, eller lägg till några färska eller frysta majskärnor. Gärna byta skinka med kvarvarande corned beef eller lite tärnade rökt korv. Eller gör det med tillsatsen av ungefär 1/2 kopp tärnad kokt bacon.

Receptet kräver 2 teskedar av torkad marjoram. Marjoram liknar oregano men mildare. Om du ersätter med torkad oregano, använd endast 1 tesked. Eller byt marjoram med ca 1 1/2 tsk torkad lövtid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en holländsk ugn eller tung lagerbehållare över medelvärme. När smöret är varmt och skummningen har sjunkit, lägg till lök och morötter. Smaka på lök och morötter i ca 5 till 7 minuter, eller tills löken är mjuka och bara börja brinna, rör om ofta.
  2. Tillsätt vitlökspulver eller färsk vitlök, kryddor i kryddor och citronsaft. Fortsätt tillagning i 2 minuter. Tillsätt skinka, frysta limabönor, marjoram, persilja och lager eller vatten.
  1. Ta med skinka och lima bönsoppa till koka; minska värmen, täck och simma 20 minuter, omblandning ibland.
  2. Smaka på soppen och krydda med salt och nymalt svartpeppar, efter behov.
  3. Servera skinka och limabönsoppa med hemlagad majsbröd, om så önskas.

tips

Torkade Baby Lima Bönor: Skölj cirka 1/2 pund av limabönor och välj dem över; ta bort missformade och skadade bönor. Sätt bönorna i ett lager och täcka med ca 4 koppar vatten. Täck och låt stå i ca 6 till 8 timmar eller över natten. Töm bönorna och täck med 4 koppar färskt vatten. Koka upp; minska värmen till låg och sjuda i ca 45 minuter till en timme, eller tills det är ömt. Töm och använd i soppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 220
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 453 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 7 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)