Bountiful Blackberry Bundt Cake

Tack till Aileen för att dela sitt recept på Blackberry Bundt Cake. Det är ett av de recept som alla brukade göra hela tiden tillbaka på 60-talet, men har sedan glömt bort. Det är synd, för den här tårtan är väldigt smakfull. Genom att lägga hela björnbär som dekoration gör den det till en mycket tilltalande tårta.

Det enda som kan vara svårt att göra denna tårta är att hitta den pulveriserade björnbärgelatin. Jag tror inte att JELL-O gör det längre, men Royal gör det fortfarande.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 325 grader F. Smörj och mjöl bundtkakspannan. I en stor blandningsskål kombineras kakemix och pulveriserad gelatinblandning. Rör för att kombinera dem. Placera muttrarna i en liten skål. Skaka ut 1/4 kopp kakablandningen för att tillsätta till nötterna. Rör dem för att belägga muttrarna och sätt dem åt sidan. Till tårtblandningen lägger skålen ägg, olja och en kopp vinet. med en elektrisk mixer på låg, blanda den tills den bara kombineras.

Blanda sedan smeten i 2 minuter tills blandningen är jämn. Rör om i de belagda muttrarna. Häll smeten i en beredd panna och baka i 50 till 60 minuter. Ta ur kakan ur ugnen för att kyla i pannan i 10 minuter på en trådhylla. Ta av kakan från pannan och avsluta att kyla den på ett ställ.

Smält smöret i en mellanskockpanna. Tillsätt resterande 1 kopp vin och socker. Rör tills det är allt ihop. Koka glasyren tills blandningen kokar. Drizzle värm glasyren över kakan. Garnera kakan med hela björnbär.

Fler recept gjorda med gelatin
Recept gjorda med gelatin erbjuder inte bara olika smakvarianter, men också färger. En av mina favorit recept är Poke Cake , som är gjord med någonsin gelatin smaker eller färger som du föredrar. Du kan blanda röda och blåa gelatiner för en patriotisk smak. Grön och röd kommer att fungera perfekt för julhelgen.