Kir Royale Champagne Cocktails

Kir Royale Champagne Cocktails är ett elegant sätt att fira varje tillfälle. Kirs är en enkel aperitif av vitt vin och crème de cassis , först populärt i Bourgogne-regionen i Frankrike. Kir Royales är desamma, men de är gjorda med champagne eller mousserande vin i stället för vitt vin. Det är det enda bästa sättet jag vet att förvandla mediokert mousserande vin till något riktigt festligt och gott, och de matchar alla slags salta och smakliga snacks och canapes.

Det kan inte vara traditionellt, men anledningen till att jag lägger upp dem här och uppmärksammar dem är att jag gillar att göra dessa festliga cocktails med hemlagad Tranbärlikör , ett enkelt och gott semester recept allt på egen hand. Sådana cocktails är bollen av bollen runt mitt hus under semesterperioden.

Detta recept är för en enda cocktail. Det kan uppenbarligen uppskalas för att göra så många som du och dina gäster kräver.

Vad du behöver

Hur man gör det

För varje cocktail häll crème de cassis (eller annan likör) i en champagneflöjt eller kupé. Jag föredrar en ganska blyg mängd likör i min kirsue royales, och behåll beloppet till en skarp matsked, men de med en söt tand kan lägga mer till deras smak. Häll i champagne eller mousserande vin.

Observera att hälla vinet in efter att likören hjälper till att blanda drycken naturligt - om du häller likören i vinet kommer den bara att sjunka direkt till glasets botten vilket leder till en blandad dryck som du nu behöver röra ihop. Det är lite kontraintuitivt att sätta den tyngre vätskan i först, men det fungerar!

Tyvärr finns det inga framstegsförslag för dessa - även om jag antar att du kan hälla likören i glaset före tid - men de är så snabba att göra, det finns verkligen inget behov!

Blanda det:

Vet att någon söt fruktlikör, som Chambord (hallonlikör), är en härlig ersättare för crème de cassis.

Servera med:

Den söta anteckningen i hjärtat av dessa cocktails betyder att de är utmärkta med salta mellanmål och canapes; de är inte särskilt fruktansvärda, så de kommer inte att matta smaklökarna för mycket. Jag tycker att de är mycket flexibla när det gäller parning, men tycker att de är särskilt smaskiga med:

Gör det till en mocktail:

Använd granatäpple melass istället för likör och mousserande cider istället för champagne (släpp några granatäpplefrön i glaset, om du vill!) - det är en söt konspiration, men en god smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)