Spanska kyckling- och risrecept

Arroz con pollo eller spansk kyckling och ris är en vanlig huvudrätt i hem i Spanien och Latinamerika (där förberedelserna varierar från land till land). Det betraktas som en komfortmat för många spanska talare, och främst varför det är så populärt är att det är väldigt gott och lätt att förbereda!

Det finns många olika versioner av arroz con pollo ( beroende på vilken mormor lagar mat). Detta recept är en grundläggande version som är perfekt för de nya spanska matlagning till att börja med. Servera tillsammans med Ensalada de Pepino (Gurka sallad ).

Obs! I stället för att använda en hel kyckling kan du också ersätta en blandning av 10 förskurna kycklingsstycken. Ben och lår fungerar bra för detta recept eftersom de är små och lätta att röra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att klappa kycklingen med pappershanddukar. Smaka med salt, peppar och malet vitlök.
  2. I en stor och tung stekpanna eller stekpanna värms olivoljan tills den är väldigt varm (men inte rökning). Skär kycklingbitarna på varje sida, så att de kan bruna. Förvara den kokta kycklingen på en maträtt.
  3. Till samma pan, lägg till tärnad tomat, lök och peppar och sauté i olivolja (tillsätt en annan matsked om det behövs). När löken är genomskinlig (ca 8 minuter), tillsätt riset och paprikan och sauté i ungefär en minut, omrör hela tiden och se till att belägga alla korn med olja.
  1. Tillsätt kycklingbuljongen och gurkmeja, om så önskas. Koka upp och minska sedan värmen. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt dem simma, täcka, i ca 15 minuter (tills riset är kokt och nästan all vätska har försvunnit. Därefter avtäck och värm upp tills riset har absorberat all vätska och du hör att Botten av riset börjar skarpa.
  2. Ta bort från värmen och låt riset ligga i ungefär fem minuter. Rör sedan upp disken och servera omedelbart.
  3. Arroz con pollo kan också förbättras med andra grönsaker i receptet - det är vanligt att lägga till färska ärter, kronärtskockor och stora bredbönor till receptet. Gärna experimentera tills du hittar din favoritkombination.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1640
Totalt fett 51 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 253 mg
Natrium 288 mg
kolhydrater 208 g
Kostfiber 3 g
Protein 86 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)