Country Captain Chicken Curry

Denna populära och lättillgängliga kycklingrätt har sitt ursprung i den brittiska Raj i Indien. Varför det konstiga namnet? På 1800-talet blev brittiska handelsfartyg i Indien kallade "landskampar" och deras kaptener kallades "land kaptener". Country Captain Chicken var en populär maträtt vid sina bord och fick sitt namn genom denna förening! Oavsett namn, det här är en lätt och välsmakande maträtt att förbereda. Det är min Nana recept, då hon fick den från sin mamma, så det har testats och testats många gånger över!

Country Captain Chicken Curry kan vara så varm eller mild som du gillar det ... justera just den mängd gröna chili du lägger till. Krossa de gröna chiliarna gör curryen ännu varmare än när du bara lägger till dem hela eller huggar dem. Country Captain Chicken Curry fryser veckan så jag gör alltid en dubbel sats och fryser lite för en annan måltid några dagar senare. När du är redo att äta, bara värm upp och garnera med färskhackad koriander och du är redo att gå! Lägg till en krispig grön sallad och det är en perfekt väl avrundad måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg kyckling-, vitlök- och ingefärapasta, gurkmeja, peppar och chilipulver, limejuice och salt till smak, i en skål. Blanda bra så kycklingen är snyggt belagd. Håll åt sidan i minst 30 minuter för att marinera. Ju längre du marinerar desto bättre. Jag brukar göra det kvällen innan och täcka skålen med klämfolie och kyl, men det här är inte obligatoriskt.
  2. Värm 3 msk av solros / canola / vegetabilisk matolja i en djup, tung bottenpanna på medium värme. När det är varmt, lägg de skivade lökarna och stek tills de är en blekguldbrun i färg. Ta hälften av de stekta löken ut ur oljan med en slitssked och lägg den på kökshandduk och håll åt sidan för senare användning.
  1. Till den andra hälften eller löken, lägg till de återstående 2 msk av din solros / canola / vegetabilisk matolja, gröna chili och marinerad kyckling och stek tills kycklingen är brunad eller gyllene. Rör / vrid ofta för att förhindra att kycklingen brinner och håller fast i botten av pannan.
  2. När du är brunad, lägg till kycklingbuljongen / lager, simma värmen, täck och koka tills kycklingen är öm. Ta bort locket från pannan och torka det mesta av vätskan / såsen.
  3. När såsen har förångat mest, stäng av värmen. Garnera med resterande, reserverade stekt lök, hackad koriander och servera.
  4. Country Captain Chicken smakar utsökt med varma, nybakade Chapatis eller vanligt kokt Basmati-ris och en grön sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 682
Totalt fett 35 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 471 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)