Koffeinhuvudvärk

Hur koffein orsakar och botar huvudvärk

Koffein är en naturligt förekommande stimulant som finns i kaffe , te , yerba mate och choklad, och tillsattes till många läsk och colas. Koffein huvudvärk är huvudvärk orsakad av koffein konsumtion. Dessa huvudvärk känns vanligtvis bakom ögonen, och kan variera från milda till försvagande.

Koffein Återkallande huvudvärk

Även om för mycket koffein kan orsaka huvudvärk, är den vanligaste orsaken till koffeinhuvudvärk koffeinavdrag .

Koffeinuttag sker när du har utvecklat koffeinberoende och då minskar eller eliminerar du plötsligt din koffeinförbrukning. Koffeinberoende är inte nödvändigtvis ett resultat av konsumtion på lång sikt eller på hög nivå, och kan utvecklas på så lite som några dagar med att dricka lattes eller andra drycker med koffein . Emellertid är de flesta koffeinavdrags huvudvärk ett resultat av att konsumera 500 mg koffein eller mer per dag i två veckor eller längre innan du reducerar eller eliminerar koffein i kosten.

När din kropp blir van vid en viss nivå av koffein kan du märka att du upplever trötthet och andra biverkningar (till exempel huvudvärk) tills du har nått din typiska nivå av koffeinförbrukning. (En studie från 2010 visade att dessa koffeinavdragande biverkningar är reversibla ... om du helt enkelt konsumerar din vanliga nivå av koffein för att bli av med dem.)

Konsumerar koffein som botemedel mot koffeinavdragande huvudvärk kan vara ett problem för personer som försöker minska eller eliminera koffein i deras dieter, men alternativa botemedel inkluderar sömn, massage, akupressur, koffeinfri medicinering (vissa huvudvärksläckare, som Excedrin och Goodys , innehåller koffein) och dricker mycket vatten.

För att undvika att få koffeinavdragshuvudvärk när du skär ner på koffein, läs dessa koffeinreducerings tips . Om du är en kaffedrikker, var noga med att kolla in den här videoprocessen om att minska koffein i kaffe.

Koffein för huvudvärk

Förutom att snabbt bota koffeinavdragshuvud kan koffein hjälpa till att bota vanliga huvudvärk och till och med migrän.

Vissa studier har visat att små doser koffein i kombination med smärtstillande medel kan hjälpa kroppen att absorbera medicinen snabbare och bota huvudvärk på kortare tid. Även om de flesta smärtstillande medel börjar träda i kraft inom 15 minuter kan varje minut göra skillnad när du lider av en särskilt dålig huvudvärk!

Dessutom har 130 mg koffein i kombination med smärtstillande medel visat sig förbättra huvudvärkavlastningen med cirka 40 procent - en väsentlig skillnad i resultat. Vissa människor tycker att de inte behöver ta så mycket av en viss smärtstillande när den tas i samband med koffein, och vissa läkare förespråkar att ta mediciner med koffein för att minska sannolikheten för att utveckla en missbruk av en given smärtstillande människa.

En ökning av smärtstillämparnas hastighet och effekt är orsakerna till att vissa receptbelagda och receptfria smärtstillande läkemedel innehåller koffein. Det är dock oklart huruvida koffein tas utan smärtstillande medel är en effektiv huvudvärk botemedel.

Andra koffeinhuvudvärk

Förutom huvudvärk mot koffein är det två huvudtyper av koffeinhuvudvärk: huvudvärk från överflödig koffeinförbrukning och "rebound huvudvärk" / "medicinsk överanvändning huvudvärk."

Huvudvärk från överskott av koffeinförbrukning kan härdas eller hjälpas med att dricka pepparmynts te , "få en massage, dricka mycket vatten och / eller ta koffeinfria smärtstillande medel. Vissa människor tycker att konsumera mat innan konsumerar koffein kan ge en "kudde" för deras koffeinabsorption och minska risken för överdosering av koffein eller huvudvärk från för mycket koffeinförbrukning. Huvudvärk från överflödig koffein kan också undvikas genom att begränsa ditt koffeinintag. (Gissa!)

"Rebound huvudvärk" eller "medicinsk överanvändning huvudvärk" är en typ av huvudvärk som orsakas av overmedicating med smärtstillande medel och vissa relaterade typer av mediciner. Läkemedlen kan innehålla koffein, eller inte, men överanvändningen av smärtstillande medel och koffein i kombination kan öka sannolikheten för att få en rebound huvudvärk när nivån av smärtstillande medel och koffein i ditt blodomlopp minskar.

Du kan undvika rebound huvudvärk genom att ta mediciner i måttlig behandling, eller genom att periodvis inte ta medicinen i fråga i tre dagar i följd. Du kan hjälpa till att bota rebound huvudvärk genom att dricka pepparmint "te", få en massage, dricka mycket vatten och vila.