Sour Cream White Bread Recept

Vitt bröd är Amerikas favoritbrödstycke. I detta recept ersätts mjölken med gräddfil för att göra ett rikt, fuktigt vitt bröd som smakar bra smört eller rostat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda varmt vatten och jäst i stor skål . Tillsätt socker, salt, gräddfil och canolaolja. Uppståndelse. Tillsätt 2 koppar mjöl och blanda väl. Lägg i tillräckligt med kvarvarande mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knåd i 10 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är fast och jämn till beröring. Placera degen i medium smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, dragfria plats under 1 timme.

  1. Kasta ner degen. Vrid degen ut på lättmjölad bräda och knä i 5 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Form degen i en loaf. Lägg bröd i smörjd, 9 x 5-tums brödpanna. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek. Pensla bröd med äggvita om en blank skorpa önskas.

  2. Baka bröd vid 375 grader F i 45 minuter eller tills bröd toppen är guldbrun och brödet låter ihåligt när toppen är tappad. Ta bort bröd från pannan och låt svalna på stället.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 378 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)