Flätat Vitbrödrecept

Letar du efter det perfekta brödet att servera med din soppa eller pasta middag? Flätat vitbröd är det perfekta riven brödet för att servera intima middagar och vid familjeföreningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i rumstemperatur vatten och jäst i en stor skål. Tillsätt smör, socker och salt. Uppståndelse. Tillsätt 3 koppar brödmjölet och blanda det bra. Lägg i tillräckligt med kvarvarande brödmjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta och knåd den i 10 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är fast och jämn till beröringen. Placera degen i en medium smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med en ren trasa eller plastfolie och låt den stiga upp i en varm, utkastfri plats i en timme.
  1. Kasta ner degen. Vrid degen ut på en lättmjölad bräda eller yta och knåd ut bubblorna i cirka fem minuter. Dela degen i 6 lika delar. Ställ 3 stycken åt sidan. Rulla ut de återstående 3 bitarna av deg mellan händerna och gör 3 remsor, ca 12 tum långa. Linjeremsor sida vid sida på mjölkbräda. Braidremsor, som börjar från mitten och arbetar till slutet, och nypen sammanbindas ihop. Braid den andra sidan av brödet, från mitten till slutet, och klistra ändarna ihop. Ställ in flätad bröd på ett smurt bakplåt och upprepa stegen för flätning av de återstående 3 bitarna av deg. Täck brödena med en kökshandduk eller plastfolie och låt den stiga upp i en varm, utdragsfri plats i 30 minuter eller tills det fördubblats i storlek.
  2. Baka brödet vid 350 grader F i 40 minuter eller tills brödets topp är gyllenbrun och brödet låter ihåligt när toppen tappas. Ta bort bröd från bakplåten och låt dem svalna på stället.

Brödbakningstips:

Brödmjöl har en högre mängd gluten än allsmält mjöl. Det innebär att bröd som är framställt med brödmjöl kommer att stiga högre än bröd med allmjölk. Du kan göra ditt eget brödmjöl genom att lägga 1-1 / 2 tesked gluten till varje kopp mjöl som du använder i ditt brödrecept.

Det är inte svårt att lära sig att fläta bröddeg .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 64
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 268 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)