Hur man baka med torr, snabb eller ny jäst

Lär dig hur man använder olika typer av jäst utbytbart

Du kan använda torra och färska jäst utbytbart i recept som kräver en eller en annan. Denna snabba tips berättar hur.

Hur man ersätter aktiv torrjäst för snabb jäst

Aktiv torrjäst var den vanliga torra jästen fram till slutet av 1900-talet. Den måste vara rehydreras i vätska innan de sättes till deg använd lite av vattnet från receptet för att göra detta. Ofta kan du testa jästen med en nypa socker när den rehydrerar (proofing).

Om bubblor eller skum bildas på vätskans yta inom ca 10 minuter efter tillsats av vattnet (110-115 F) och omrörning är din jäst fortfarande levande.

Aktiv torrjäst packas vanligtvis i små kuvert och säljs i livsmedelsbutiker i USA och Europa. Det är inte lika koncentrerat som omedelbar jäst, så du behöver mer aktiv torr jäst när du byter:

För att använda aktiv torrjäst istället för omedelbar (brödmaskin) jäst i recept, multiplicera mängden jäst med 1,25.

Hur man ersätter Instant Yeast för aktiv torrjäst

Instant jäst, även känd som snabbväxande, snabb ökning, snabbsteg och / eller bröd maskinjäst , är en klon av jäst med något annorlunda egenskaper än god gammal aktiv torrjäst.

Det absorberar vatten lite snabbare så de små jästcellerna kan få sina maskiner att gå snabbt, vilket ökar brödets uppkomst. Den torkade jästen görs också till mycket finare partiklar och återhämtar återhydrering.

Instant jäst är vanligtvis dyrare och kan direkt tillsättas till de torra ingredienserna utan att rehydrera eller prova först.

Eftersom de torra ingredienserna absorberar något av värmen från det ljummet vattnet, kan du använda vatten som är något varmare, 120 till 130 F, för att göra din deg om inte receptet kräver kallare vatten (fördröjd ökning). Du kan välja att bevisa denna jäst om den är äldre eller tidigare än utgångsdatum. Använd några av vätskan för receptet att göra detta.

Hur man ersätter torrjäst för färskt jäst

Frisk jäst, även känd jästjäst (eftersom den pressas in i en tårta eller ett block) eller komprimerad jäst, är en härlig produkt. Det förhöjer bakverk med en subtil jäst, blommig arom som torr jäst inte gör. Det kan reagera lite snabbare än aktiv torrjäst, men skillnaden är minimal. Utöver det fungerar jäst på samma sätt, vare sig det är friskt eller torkat.

Frisk jäst har odlats i en näringsbuljong, buljongen avlägsnas sedan genom centrifugering, och jästen packas väldigt tätt i små rutor. Det har en kort hållbarhet på några veckor, jämfört med månader eller till och med år (i frysen) för torkad jäst.

Färska jäst är dyrare än torkad jäst och otillgänglig på många områden i USA. Den används ofta i bagerier.

I Tyskland kommer färsk jäst i 40 grams paket (ca 1,5 ounce), tillräckligt för att göra 500 gram vit mjölkhöjning på ungefär en timme. I USA säljs 0,6 och 2 uns paket i kylavsnittet, vanligtvis nära mjölken och smöret.

Eftersom färsk jäst har fukt i den, bör du använda 3 gånger den färska jästen i vikt för samma ökande förmåga instant yeast och 2,5 gånger mängden aktiv torrjäst.

Bevisa den färska jästen genom att smula den i varmt vatten (110 F) med en nypa socker. Rör för att lösa upp. Vänta 10 minuter och kolla efter skumbyggnad.

Att använda färsk jäst i ett recept kan du göra en brunn i mitten av de torra ingredienserna, smula den färska jästen i mitten, täcka med varma vätskor och rör upp lite av de torra ingredienserna i vätskorna. Vänta tills bubblor bildas och fortsätt sedan blanda.

Du kan också lösa upp frisk jäst i lite av din vätska och lägg den till skålen med resten av vätskorna. Fortsätt som vanligt med knådning och provning. Mjuk eller upplös alltid frisk jäst i vätskor före blandning eller det kommer inte att fördelas jämnt över degen.